Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

ergatiko kentro naoysas

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το Σωματείο Συνταξιούχων θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη (πλατεία Αριστοτέλους). Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει στις 4μμ, από το Εργατικό Κέντρο.

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο αναφέρει:

«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Πέφτουν σαν τα κοράκια πάνω στα δικαιώματα των εργαζομένων εντείνοντας την επίθεση στους μισθούς, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, με παραπέρα περικοπές σε κρατικές δαπάνες για φάρμακα, Υγεία, Παιδεία, κλείνουν – συγχωνεύουν νοσοκομεία, σκολειά κα. Μας ξεζουμίζουν με τους φόρους και τα χαράτσια που επιβάλλουν, μας εξοντώνουν με τις απολύσεις, μας απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και της πρώτης κατοικίας.

Η επίθεση αυτή αφορά κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη. Κοροϊδεύουν όσοι υποστηρίζουν πως με την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους θα δοθεί φιλολαϊκή λύση. Τέρμα στις κάλπικες ελπίδες για ανάπτυξη που έρχεται. Αυτή κι όταν θα έρθει θα μας έχει και πάλι στη φτώχεια.

ΜΗΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΜΗ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ.
ΤΩΡΑ ΠΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ.

Η εργατική τάξη έχει και το δίκιο με το μέρος της, έχει και τη δύναμη να το επιβάλει. Μπορεί, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, να οδηγήσει την Ελλάδα στο δρόμο της προόδου και της ευημερίας για όλο το λαό. Να δυναμώσει η ενότητα της εργατικής τάξης.

Χρειαζόμαστε μια ενότητα που θα συσπειρώνει την εργατική τάξη απέναντι στην καπιταλιστική εργοδοσία, στους νόμους, στο κράτος της. Με αλληλεγγύη και συμπαράσταση, δίνουμε το χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί. Κάνουμε πράξη το: ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ».