H πανελλήνια δράση των προσκόπων «Ελπίδα 2013»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

elpida 2013

Από 3 έως 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η πανελλήνια δράση των προσκόπων «Ελπίδα 2013». Στην «Ελπίδα 2013» συμμετείχαν συνολικά 1.000 άτομα, εκ των οποίων τα 200 είναι Ενήλικα Στελέχη και τα 800 Ανιχνευτές (νέοι και νέες ηλικίας από 15 έως 18 ετών). Στη δράση συμμετείχαν και ομάδες Ανιχνευτών από Βουλγαρία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Κύπρο, Πορτογαλία, Μεξικό, Σερβία και FYROM.

Στην πρώτη φάση δράσης (3-8/8/13) οι Ανιχνευτές ακολουθώντας 4 διαφορετικές ορειβατικές διαδρομές – στον Όλυμπο, στο Σμόλικα, στα Πιέρια και στο Βόιο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ελληνική φύση και να περιηγηθούν σε ορισμένα από τα ομορφότερα μονοπάτια των ελληνικών βουνών! Οι 4 συσκηνίες Ανιχνευτών, που πήραν το όνομά τους από το βουνό στο οποίο περπάτησαν, πραγματοποίησαν ένα σύνολο δραστηριοτήτων που περιελάμβανε έρευνα του πολιτισμικού και κοινωνικού περιβάλλοντος και δράσεις προσφοράς στα ορεινά χωριά.

Μετά την ολοκλήρωση της ορεινής ανίχνευσης, όλοι οι συμμετέχοντες της ΕΛΠΙΔΑΣ 2013 συγκεντρώθηκαν στο Βελβεντό Κοζάνης, όπου έχει στηθεί η σταθερή κατασκήνωση. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με πολλές συναρπαστικές δραστηριότητες και extreme sports μέχρι τις 13 Αυγούστου.

Το σύνθημα της 4η Πανελλήνιας Μεγάλης Δράσης Ανιχνευτών ήταν "Χαμόγελα Ελπίδας", γιατί ο Προσκοπισμός ως κίνηση νέων εκπροσωπεί ότι ένα και μόνο χαμόγελο από τους νέους και εφήβους τούτου του τόπου αρκεί για να δώσει ελπίδα -τη δύσκολη αυτή στιγμή- στην Πατρίδα μας.

Η δράση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.