"Χιονάτη" και "World War Z 3D" στον Θερινό Κινηματογράφο Νάουσας (video)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

xionati

Με δυο ταινίες αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνονται οι προβολές στον Θερινό Κινηματογράφο Νάουσας που οργάνωσε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας. Από την Δευτέρα και έως την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου θα προβληθούν οι ταινίες:

Χιονάτη (Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 11.15μμ - Τετάρτη, Κυριακή: 9μμ)

Το παραμύθι της Χιονάτης (τη γνωστότερη εκδοχή του οποίου έχουμε μάθει από τους αδελφούς Γκριμ) αποφάσισε να μεταφέρει ο σκηνοθέτης Πάμπλο Μπέργκερ στη Σεβίλλη του 1920. Στην εποχή του βωβού κινηματογράφου και στη χώρα του Φλαμένκο και των ταυρομαχιών, μια νεαρή κοπέλα υποφέρει από στα χέρια της μητριάς της και αποφασίζει να φύγει με μία ομάδα νάνων ταυρομάχων. Απολαυστική έκπληξη απο την Ισπανία, η ταινία που σάρωσε τα βραβεία Γκόγια ανανεώνει εικαστικά και αφηγηματικά το παραμύθι των αδελφών Γκριμ, το οποίο είδαμε ξανά με κόπο σε δύο χολιγουντιανές διασκευές μέσα σε έναν χρόνο, αυτήν τη φορά με την υπόθεση τοποθετημένη στη δεκαετία του '20. 

 

World War Z 3D (Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 9.00μμ - Τετάρτη, Κυριακή: 11.15μμ)

Ο απόλυτος super star Μπραντ Πιτ κι ο οραματιστής σκηνοθέτης Μαρκ Φόρστερ ("James Bond: Quantum of Solace") συνεργάζονται σε ένα τρισδιάστατο, επικά φουτουριστικό, μετα-αποκαλυπτικό blockbuster θρίλερ για γερά νεύρα και θεατές που αντέχουν να ζήσουν τη φιλόδοξη, κινηματογραφική απαρχή ενός νέου είδους απειλητικού «παγκοσμίου πολέμου Ζ», γεμάτη καθηλωτικές σκηνές και μοναδικά ρεαλιστικά εφέ.

Ένας υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, ο Τζέρι Λέιν, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, προκειμένου να σταματήσει μια θανατηφόρα πανδημία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε επιθετικά «όντα». Ο ιός, όμως, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα με ανατροπή στρατοί και κυβερνήσεις, αλλά και με αποδεκατισμό η ίδια η ανθρωπότητα.