Άρεσε η παράσταση "Ελένη" (video)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΘΕΑΤΡΟ

eleni ver

Την παράσταση "Ελένη" του Ευριπίδη παρακολούθησε το Βεροιώτικο κοινό την Κυριακή το βράδυ. Οι θεατές πέρασαν ένα πολύ ευχάριστο δίωρο και χειροκρότησαν θερμά στο τέλος τους πρωταγωνιστές του έργου.

Αναφορικά με την παράσταση, ήταν ένα χαρακτηριστικό δείγμα ιλαροτραγωδίας, με το καθαρά δραματικό στοιχείο να υπονομεύεται από το κωμικό. Η ίδια η υπόθεση του έργου τοποθετεί το εμβληματικό πρόσωπο της Ωραίας Ελένης όχι στην Τροία αλλά στην Αίγυπτο. Στην Τροία , σύμφωνα με την εκδοχή αυτή του Ευριπίδη, πήγε το αιθέρινο είδωλο της και η ίδια η Ελένη αμόλυντη, αθώα και άσπιλη περιμένει τον άντρα της στην Αίγυπτο, πιστή στο γάμο της. Στην Αίγυπτο βρίσκεται ως ναυαγός και ο Μενέλαος, ο οποίος αφού διαπιστώνει ποια είναι η πραγματική Ελένη, την παίρνει με τέχνασμα από τον Θεοκλύμενο που θέλει να την παντρευτεί.

Στους κεντρικούς ρόλους, είχαμε πολύ καλές ερμηνείες από την Πέμυ Ζούνη ως Ελένη και από τον Αντώνη Καφετζόπουλο ως Μενέλαο.

Τους άλλους ρόλους ερμήνευσαν με επιτυχία:

ΤΕΥΚΡΟΣ: Νίκος Αρβανίτης

ΘΕΟΚΛΥΜΕΝΟΣ: Αντώνης Καρυστινός

ΘΕΟΝΟΗ: Νίκη Παλληκαράκη

Α΄ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ - ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΣ : Γιάννης Κοτσαρίνης

Β΄ ΑΓΓΕΛΙΑΦΟΡΟΣ - ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΣ: Γιώργος Τσαπόγας

ΓΡΙΕΣ: Ευγενία Μαραγκού, Εύα Κάρτσακλα

ΧΟΡΟΣ: Νίκη Παλληκαράκη, Ευγενία Μαραγκού, Σωτηρία Ρουβολή, Ηλέκτρα Καρτάνου, Κατερίνα Φωτιάδη, Εύα Κάρτσακλα, Μαρία Τζάνη, Νίκη Αναστασίου, Εύη Γιαννακοπούλου.

Δείτε βίντεο από την παράσταση