Κέρδισε με 2-0 τον ΟΦΗ η Βέροια

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

veria ofi2

Τους πρώτους της βαθμούς κατέκτησε η Βέροια. Η «βασίλισσα» παίζοντας ουσιαστικό ποδόσφαιρο και με κεντρικό πρόσωπο τον Μπεν Μοχάμεντ κέρδισε τον ΟΦΗ με 2-0. Ο Γάλλος με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ στο 65' και με σέντρα του στο 82' έδωσε την ευκαιρία στον Μπρντάκοβιτς να γράψει το 2-0.

Στο πρώτο μέρος οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0. Είχαν ένα εκρηκτικό πρώτο τέταρτο με ευκαιρίες αλλά από εκεί και μετά ο ρυθμός τους έπεσε και δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Μεγαλύτερη στιγμή ήταν αυτή της Βέροιας στο 6' όταν ο Αμαραντίδης πάσαρε στον Μπαργκάν, αυτός ανατράπηκε από τον Σβασίγια και κέρδισε πέναλτι. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μπρντάκοβιτς αλλά ο Δασκαλάκης έπεσε στην αριστερή του γωνία και απόκρουσε. Η Βέροια είχε άλλη μια καλή φάση στο 45' όταν ο Μπεν πάσαρε με το κεφάλι στον Τραπ αλλά η κεφαλιά του Τσέχου πέρασε άουτ.

Από την άλλη πλευρά, ο ΟΦΗ απείλησε πρώτος. Στο 5' ο Κουτσιανικούλης έκανε ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή της Βέροιας αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 10' ο ΟΦΗ είχε δοκάρι σε σουτ του Μιλιάζες. Στο 14' οι Κρητικοί είχαν άλλη μια καλή στιγμή. Ο Νιμανί έκανε την σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί βρέθηκε μόνος ο Όγιος αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν κακό και κατέληξε άουτ.

Στην επανάληψη η Βέροια αναζήτησε πιο αποφασιστικά το γκολ και ήταν αυτή που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 56' ο Όστοϊς με κάθετη πάσα έβγαλε μόνο τον Μπρντάκοβιτς αλλά ο Δασκαλάκης απόκρουσε σε κόρνερ αυτό το τετ α τετ. Στο 65' η Βέροια άνοιξε το σκορ. Ο Μπεν Μοχάμεντ με ένα εκπληκτικό αριστερό σουτ από πλάγια θέση, έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δασκαλάκη κι έγραψε το 1-0.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης βλέποντας την ομάδα του πίσω στο σκορ και χλωμή επιθετικά, έριξε στο ματς και τον Γκαλέτι στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης.

Παρά την είσοδο του Γκαλέτι, ο ΟΦΗ όχι μόνο δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός αλλά δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Στο 82' ο Μπεν έκανε την σέντρα και ο Μπρντάκοβιτς με κεφαλιά έγραψε εύκολα το 2-0΄.

Βέροια (Γκόραν Στεφάνοβιτς): Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης, Ορέστες, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Τραπ, Καλτσάς (90' Παύλιδης), Μοχάμεντ, Όστοιτς, Μπαργκάν (63' Ρίος), Μρντάκοβιτς (90' Μάνος).

ΟΦΗ (Παύλος Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Μιλιάζες, Μπούρμπος, Σβασίγια, Τριποτσέρης (46' Ζορό, 69' Γκαλέτι), Κάλαϊτζιτς, Μακρής, Περογαμβράκης, Εντουάρντο, Κουτσιανικούλης (12' Νιμανί), Όγιος.