Απέκτησε τον Βαγγέλη Οικονόμου η Βέροια

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

oikonomou1

Άλλη μια μεταγραφή πραγματοποίησε η Βέροια σήμερα. Απέκτησε τον 25χρονο Βαγγέλη Οικονόμου και θωράκισε το κέντρο της άμυνάς της. Ο 25χρονος Έλληνας σέντερ μπακ υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο για έναν χρόνο.

Πέρσι ο Οικονόμου έπαιξε μέχρι τον Γενάρη στον Ατρόμητο και από εκεί μετακινήθηκε στην πρώτη κατηγορία της Σκωτίας και στην Ρος Κάουντι. Η Ρος Κάουντι είχε 10 σερί αγώνες χωρίς ήττα (7 νίκες και 3 ισοπαλίες) με τον Οικονόμου στη σύνθεσή της, με αποκορύφωμα τη μεγάλη νίκη επί της Σέλτικ, ομάδας ενός άλλου Έλληνα, άξιου εκπροσώπου μας στο εξωτερικό, του Γιώργου Σαμαρά!

Ο Οικονόμου μετά την υπογραφή του συμβολαίου δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος που έγινα μέλος της ομάδας της Βέροιας. Δηλώνω ότι θα δώσω το εκατό τοις εκτατό των δυνατοτήτων μου για να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας και να δικαιώσω την επιλογή του προέδρου».

Η πορεία του Οικονόμου

Το 2005 ο Ιωνικός αποκτά τα δικαιώματά του, και υπογράφει μαζί του επαγγελματικό συμβόλαιο. Για να αποκτήσει εμπειρίες βασικού, δόθηκε δανεικός σε Θύελλα Πατρών το 2006 και Άγιο Δημήτριο το 2007. Τις σεζόν 2007-08 και 2008-09 κερδίζει θέση βασικού στο ρόστερ του Ιωνικού και το ταλέντο του γίνεται αντιληπτό και από άλλες ομάδες. Μετά τις καλές του εμφανίσεις στην Νίκαια, παίρνει μεταγραφή στην Καβάλα το 2009 και την πρώτη του χρονιά είναι αναπληρωματικός. Όμως την σεζόν 2010-11, καταφέρνει να κερδίσει την φανέλα του βασικού. Το 2011 μένει ελεύθερος αφού η Καβάλα υποβιβάζεται, λόγω του σκανδάλου των στημένων αγώνων. Επόμενος σταθμός της καριέρας του γίνεται ο Ατρόμητος. Με την ομάδα του Περιστερίου, έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος του 2012. Ο Οικονόμου είναι διεθνής με την Εθνική Ελπίδων με την οποία αγωνίστηκε από το 2007 ως το 2009.