Σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Μεσσήνη η Καλλιθέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΧΟΡΟΣ

kallithea mesiniΣτη Μεσσήνη του νομού Μεσσηνίας βρέθηκε ο σύλλογος της Καλλιθέας στο διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, θεσμό για την πόλη, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο χορευτικός όμιλος φίλων της Μεσσήνης. Στις φετινές εκδηλώσεις που έγιναν στις 10 και 11 Αυγούστου, εκτός από τον τοπικό χορευτικό όμιλο και τον ΜΑΣ η Καλλιθέα, συμμετείχε και ο δημοτικός χορευτικός όμιλος της πόλης της Πάτρας.

Το τμήμα παραστάσεων του συλλόγου χόρεψε δυο διαφορετικά προγράμματα, ένα το Σάββατο και ένα την Κυριακή το βράδυ, με ενότητες χορών της περιοχής του Πόντου συνοδευόμενες από ποντιακά τραγούδια. Το χορευτικό τμήμα μαζί με τους οργανοπαίχτες και τους χοροδιδασκάλους Κώστα Τοπαλίδη και Ράνια Τοπαλίδου κέρδισαν καρδιές και εντυπώσεις όχι μόνο με την επιτυχημένη εμφάνιση τους, αλλά και με τη συνολική τους παρουσία, προάγοντας έτσι την ποντιακή παράδοση και τον πολιτισμό της, αλλά και την πόλη μας στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Το αποτέλεσμα αυτών των εμφανίσεων ήταν έκδηλο στα πρόσωπα, στο ζεστό χειροκρότημα και στα σφυρίγματα ενθουσιασμού που ακολουθούσαν μετά από κάθε χορό στο θερμό αμφιθέατρο της Μεσσήνης. Στο τέλος κάθε βραδιάς το γλέντι συνεχίζονταν από τα χορευτικά μέχρι το πρωί σε κλειστό χώρο.

"Ο σύλλογος της Καλλιθέας θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες του στους φίλους μας της Μεσσήνης για την αξέχαστη φιλοξενία που μας επιφύλαξαν, αλλά και όλους τους φίλους του συλλόγου που βοηθούν πάντα στο να πραγματοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις" αναφέρει η ανακοίνωση της Καλλιθέας.