Ολική επαναφορά της Βέροιας στον Πλατανιά

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

veria newΙσόπαλη αναδείχθηκε στα Περιβόλια με τον Πλατανιά η Βέροια στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η «Βασίλισσα» αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο μετά από τραγικά αμυντικά λάθη, στην επανάληψη ανέκαμψε και με την συμβολή των «χρυσών» αλλαγών Καλτσά και Παυλίδη έφτασε στο 2-2, παρότι τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες.

Στο πρώτο μέρος ο Πλατανιάς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν πίεσε ιδιαίτερα την Βέροια, ωστόσο εκμεταλλεύτηκε την τραγική αμυντική της απόδοση και σημείωσε δυο τέρματα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτα στο 6’ με σέντρα σουτ του Μπέλιτς, την οποία απόκρουσε ο Αναστασόπουλος και στην συνέχεια με γυριστό σουτ του Ναζλίδη το οποίο πέρασε άουτ. Η Βέροια ανταπέδωσε την απειλή στο 14’ όταν ο Μπρτάκοβιτς πάσαρε στον Μπαργκάν αλλά το σουτ του τελευταίου ήταν χλιαρό και κατέληξε στην αγκαλιά του γηπεδούχου τερματοφύλακα. Στο επόμενο λεπτό, ο Μοχάμεντ Μπεν με φαλτσαριστό σουτ από την γωνιά της μεγάλης περιοχής προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Μετά το 20λεπτο η Βέροια άρχισε να ανεβαίνει πιο ψηλά και στο 27’ ο Μπρντάκοβιτς πάσαρε στον Μοχάμεντ Μπεν αλλά το σουτ κατέληξε άουτ. Στο 29’ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ. Μετά από τραγικό λάθος του Τζημογιάννη, έπιασε αέρα στην προσπάθειά του να διώξει, ο Ναζλίδης βρέθηκε σε θέση βολής και με πλασέ έγραψε το 1-0. Το απρόσμενο γκολ, δημιούργησε αναστάτωση στην Βέροια. Στο 39’ ο Μπέλιτς έκανε την σέντρα από δεξιά στο β’ δοκάρι, ο  Μοράλ έκανε το σουτ αλλά ο Αποστολόπουλος έβαλε την προβολή και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 42’ ο Πλατανιάς έκανε το 2-0. Ο Μοράλ έκανε την σέντρα και ο Γουνδουλάκης από την μικρή περιοχή, με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Αναστασόπουλο.

Στο δεύτερο μέρος ο Γκόραν Στεβάνοβιτς θέλοντας να τονώσει την επίθεση της Βέροιας έριξε στο ματς τον Καλτσά και τον Παυλίδη. Η Βέροια πήρε την πρωτοβουλία και άρχισε να απειλεί. Στο 60’ μετά από κεφαλιά πάσα του Βεργώνη, ο Μπρντάκοβιτς έκανε το σουτ άουτ. Στο 62’ όμως ο Σέρβος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Αμαραντίδης έκανε την σέντρα από αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, ο Καλτσάς έκανε το σουτ και ο Μπρντάκοβιτς με το κεφάλι έγραψε το 2-1. Στο 72’ η «Βασίλισσα» έμεινε με δέκα παίκτες, μετά από δεύτερη κίτρινη στον Αποστολόπουλο και στο 82’ και 83’ κινδύνευσε. Στο 82’ στην αντεπίθεση του Πλατανιά, ο Ναζλίδης πάσασε στον Πόποβιτς αλλά ο τελευταίος από θέση οφασάιντ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αναστασόπουλο. Στην συνέχεια της φάσης, είχαμε την εκτέλεση κόρνερ του Γουνδουλάκη, ο Ναζλίδης έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Αναστασόπουλος σε μία πολύ δύσκολη επέμβαση έδιωξε τη μπάλα. Η Βέροια ισοφάρισε στο 85’. Ο Παυλίδης με κάθετη πάσα τρύπησε την άμυνα του Πλατανιά κι έβγαλε τετ α τετ τον Μπρντάκοβιτς, ο οποίος πλάσαρε κι έγραψε το 2-2.

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος

Πλατανιάς: Γιωργαλλίδης, Σέρα, Ιντζίδης, Φερντάντες, Ραφαέλ, Αγκιλέρα (87' Γιακουμάκης), Στόλερ (64' Σιώπης), Μπέλιτς, Μοράλ (78' Πόποβιτς), Γουνδουλάκης, Ναζλίδης.

Βέροια: Αναστασόπουλος, Τραπ, Βεργώνης (61’ Παυλίδης), Τζημογιάννης, Αμαραντίδης, Αποστολόπουλος, Σεντεμέντες, Ρίος (68’ Μάνος), Μπαργκάν (57’ Καλτσάς), Μοχάμεντ, Μρντάκοβιτς