Κ. Γιοβανόπουλος: "Επάγγελμα Παπουτσής"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΔΑ

giovanΟ βουλευτής Κώστας Γιοβανόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση: "Γιατί άραγε βασιλεύει η πολιτική σαπίλα; Διότι ευνούχησαν την Παιδεία δημιουργώντας φαύλα πρότυπα. Διότι τα κόμματα έγιναν βαρέλια μετρίων με πολτό συνειδήσεων. Διότι οι ηγέτες θάφτηκαν στο ίδιο νεκροταφείο με τις ιδεολογίες. Διότι οι αιρετοί σέρνουν κείμενα-κουφάρια κι η ψήφος τους έγινε ασπόνδυλο γραμμάτιο. Διότι φιλαργυρία και ματαιοδοξία λήστεψαν το Όραμα και την Ιστορία. Διότι το επάγγελμα "Παπουτσής" κατάκαψε τις ελπίδες δυο γενιών Ελλήνων. Διότι υστέρησε το ΜΑΖΙ και οδηγεί το ΕΓΩ στο άρμα της τυφλότητας. Διότι δεν ακούγονται τα ελληνόπουλα, μεταγγίστηκε μέσα τους η αναξιοκρατία, η ανήθικη λεωφόρος. Διότι ο ερπετικός δημόσιος άνδρας κούρσεψε το δημόσιο χρήμα.

Και τώρα..; Τώρα που η πανούκλα εξέθρεψε το αυγό του φιδιού..; Τώρα: ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

Να μοχθήσουμε προς μία νέα νοοτροπία ως Πολίτες και ως Πόλη. Παιδεία. Άξια πρότυπα. Βουλευτές αβόλευτοι. Εθνική συνείδηση. Ηγεσίες φωτισμένες με σχέδιο σωτηρίας, ψυχή ελληνική κι αγάπη αλλήλων. Με αξιοπρέπεια και ελπίδα. Με τα μάτια μια στη σημαία και μια στα παιδιά μας.

Το μονοπάτι θα είναι πότε γκρέμι αχανές και πότε άβατη ανηφοριά. Ο καιρός θα στάζει λιοπύρι εργασίας και παγωνιά ερημίας. Θα τα καταφέρουμε συνέλληνες. Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία. Στον ευλογημένο τόπο, χαρισματικοί τρούλοι θα λάμψουν συσπειρωτικά.
Θα τα καταφέρουμε".