"Ξεκολλάνε" τρία έργα στον δήμο Βέροιας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

Dimarxeio veriasΤρία έργα που είχαν "κολλήσει" και δεν προχωρούσαν στον δήμο Βέροιας, θα πάρουν τον δρόμο της υλοποίησης. Πρόκειται για το έργο μεταφοράς νερού από τις πηγές Λευκόπετρας, την κατασκευή εξωτερικού αγωγού αποχέτευσης Πανόραμα - Γιοτζαλίκια - Φλαμουριές και η αποχέτευση Πανοράματος.

Το έργο που αφορά την μεταφορά νερού είχε διακοπεί στις 20 Απριλίου του 2011 λόγω έλλειψεις πιστώσεων από το πρόγραμμα Θησέας. Ο εργολάβος αφού πληρώθηκε τους δυο λογαριασμούς εργασιών που κατέθεσε, ζητά παράταση τριών μηνών για να ολοκληρώσει το έργο.

Οι εργασίες στο έργο του εξωτερικού αγωγού αποχέτευσης Πανόραμα - Γιοτζαλίκια - Φλαμουριές, διεκόπησαν στις 11 Μαΐου του 2010 μετά από Ειδική Δήλωση διακοπής εργασιών του εργολάβου. Στις 1 Αυγούστου, ο ανάδοχος υπέβαλε αίτημα άρσης της διακοπής αφού στις 12/5/2013 εξοφλήθηκε ο 3ος Λογαριασμός και στις 12/7/2013 ο 1ος λογαριασμός της παράλληλης σύμβασης, «Ολοκλήρωση Εργασιών Αποχέτευσης Πανοράματος», υποβάλλοντας ταυτόχρονα αίτημα παράτασης της σύμβασης για την ολοκλήρωση του έργου μέχρι και την 30/12/2013 παραιτούμενος από τους τόκους υπερημερίας.

Αναφορικά με το έργο της αποχέτευσης Πανοράματος, είχε διακοπεί στις 11 Μαΐου του 2010 αλλά μετά την πληρωμή του 1ου λογαριασμού εργασιών στις 12 Ιουλίου, ακυρώθηκαν και οι λόγοι της διακοπής του έργου.