Γραπτές προτάσεις κι αποφάσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΗΜΑΘΙΑ

Γραπτές προτάσεις και αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων ζήτησε μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης από τα προεδρεία των Εμπορικών Συλλόγων και των Εργατικών Κέντρων της Ημαθίας αναφορικά με τη νομοθεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης για το προαιρετικό άνοιγμα καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο, αλλά και τη δυνατότητα που παρέχεται στις κατά τόπους περιφερειακές ενότητες να το διευρύνουν όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του, παρουσία και εκπροσώπου της Μητρόπολης Βέροιας και Νάουσας π. Γεωργίου Χρυσοστόμου, ο κ. Καραπαναγιωτίδης ενημέρωσε ότι η κατά τόπους εφαρμογή και απόφαση είναι της αρμοδιότητας του οικείου Αντιπεριφερειάρχη, συμφώνησε με τις επιφυλάξεις και διαφωνίες όλων των φορέων για το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές τον χρόνο και ζήτησε τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων για να τεκμηριώσει τη δική του διαφωνία, θέση και εντέλει απόφαση. Τόνισε επίσης ότι ως αρμόδιος για ζητήματα εμπορίου και ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πιέζει ώστε η απόφαση να μην ισχύσει ούτε για τον Νομό Θεσσαλονίκης (παρά μόνον για Χαλκιδική και Πιερία τους θερινούς μήνες), δεδομένου ότι πιθανότατα θα προκαλέσει προβλήματα στις αγορές όλων των όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Μελίκης και Νάουσας, του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, της Μητρόπολης, αλλά και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στάθης Σαρηγιαννίδης.