Υπαίθρια διαβίωση στο δάσος του Ξηρολιβάδου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε  η  διοργάνωση ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ  που προγραμματίστηκε από τον Πολιτιστικό Όμιλο Ξηρολιβάδου και εντάχθηκε στις ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2011.
Από νωρίς το απόγευμα  οι κατασκηνωτές Ξηρολιβαδιώτες και φίλοι του χωριού  συγκεντρώθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξηρολιβάδου  και αναχώρησαν ομαδικά για τον χώρο της κατασκήνωσης.  Ο καταυλισμός των κατασκηνωτών εγκαταστάθηκε σε ένα μεγάλο ξέφωτο στο δάσος του Ξηρολιβάδου  όπου και στήθηκαν οι σκηνές.
Κατά την διάρκεια της νύχτας  ο καταυλισμός φιλοξένησε περί τα 200 άτομα εκ των οποίων πολλοί διανυκτέρευσαν στις σκηνές.
Με την άοκνη και συνεχή φροντίδα της  οργανωτικής ομάδας του ΠΟΞ  που αποτελέστηκε από τους Απόστολο Τσιαμήτρο, Μερόπη Πατσιαβούρα και Νίκο Κελεπούρη λειτούργησε υπαίθρια  ψησταριά  και προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλους τους κατασκηνωτές.
Στο κέντρο του καταυλισμού έκαιγε  ελεγχόμενα ολόκληρη την νύχτα η  παραδοσιακή φωτιά  και οι κατασκηνωτές, μια μεγάλη  συντροφιά γύρω από αυτήν,  απολάμβαναν  την κάθε στιγμή.  Ο γνωστός καλλιτέχνης Δημήτρης Πίκος με την κιθάρα του  και με την γενικότερη φωνητική συμμετοχή όλων, ερμήνευσε  μέχρι αργά μετά τα μεσάνυχτα  μια μεγάλη ποικιλία συγχρόνων αλλά και παλαιότερων τραγουδιών, μετατρέποντας την εκδήλωση σε μια πρωτότυπη συναυλία κάτω από τα υπεραιωνόβια πεύκα και το νεογέννητο νέο φεγγάρι που  χαιρετούσε τους κατασκηνωτές.  Στα διαλλείματα της μουσικής αναπόλησης ο  Τάσος Βασιάδης αφηγήθηκε παλιά παραμύθια και παραδόσεις του Ξηρολιβάδου  αναβιώνοντας την παράδοση  της κοινωνικής συναναστροφής και σύσφιξης  των σχέσεων γύρο από την φωτιά.
Η καθαριότητα του χώρου και το μάζεμα των σκηνών έκλεισαν με επιτυχία την εξόρμηση με αναμνήσεις ευχάριστες και από αυτή την διαβίωση που για μιά ακόμη  χρονιά  διοργάνωσε ο ΠΟΞ.