Συνελήφθη 41χρονος Γεωργιανός για παράνομη οπλοκατοχή και κλοπή σε κατάστημα στη Βέροια

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συνελήφθη χθες (09.08.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, ένας υπήκοος Γεωργίας 41 ετών, για παράνομη οπλοκατοχή και κλοπή σε κατάστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Ειδικότερα, στην Βέροια, ο προαναφερόμενος αφού διέρρηξε το κατάστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών ενός 48χρονου ημεδαπού, αφαίρεσε φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και διάφορα εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών συνολικής αξίας (1.600) Ευρώ.
Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, ο προαναφερόμενος εντοπίστηκε λίγα λεπτά αργότερα από προστρέξαντες αστυνομικούς και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
τα προαναφερόμενα αφαιρεθέντα αντικείμενα,
διαρρηκτικά εργαλεία,
ένα μαχαίρι τύπου πεταλούδας και
ένα ειδικό αυτοσχέδιο εργαλείο για θραύση υαλοπινάκων καταστημάτων ή αυτοκινήτων.
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.
Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 41χρονος, στην πόλη της Βέροιας:

το χρονικό διάστημα από 24.04.2013 έως 24.05.2013 αφαίρεσε από κατάστημα ειδών λαϊκής τέχνης μίας 39χρονης ημεδαπής ασημένια και μπρούτζινα κοσμήματα, καθώς και διάφορα ασημένια και μπρούτζινα αντικείμενα, συνολικής αξίας (5.000) Ευρώ.
απογευματινές ώρες της 07.07.2013 αφαίρεσε από καταστήματος πώλησης ενδυμάτων μίας 41χρονης ημεδαπής αφαίρεσε διάφορα ασημένια κοσμήματα αξίας (3.000) Ευρώ περίπου.
πρώτες πρωινές ώρες της 22.07.2013 αφαίρεσε από αρτοποιείο ενός 39χρονου ημεδαπού το χρηματικό ποσό των (3.150) Ευρώ.
Σε έρευνα στην οικία του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα, κυρίως μπρούτζινα και ασημένια, καθώς και διάφορα αντικείμενα, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους του.  
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή του συλληφθέντα και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.