Στο παγκόσμιο της Μόσχας η Υφαντίδου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΣΤΙΒΟΣ

ifantidoy

Το ταξίδι της εθνικής ομάδας Στίβου για το 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας, ξεκίνησε. Η αποστολή της γαλανόλευκης αποστολής αναχώρησε για την Μόσχα, προκειμένου από το Σάββατο και έως τις 18 του μηνός, τα 17 μέλη να επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο κορυφαίο γεγονός του πλανήτη.

«Είναι επιτυχία ότι 17 παιδιά πηγαίνουν στην Μόσχα για να αγωνιστούν στο κορυφαίο γεγονός της χρονιάς. Ο καθένας από αυτούς θα κάνει το καλύτερο δυνατό, αισιοδοξώ για μια καλή εμφάνιση της εθνικής μας ομάδας», ήταν τα λιτά και ουσιαστικά λόγια του εθνικού προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλου, ο οποίος εκτιμά πως οι αθλητές μας διαθέτουν τα εφόδια να σταθούν με αξιοπρέπεια.

«Φέτος ήταν μια καλή χρονιά με σταθερά άλματα πάνω από τα 8,00 μέτρα. Το σερί των καλών εμφανίσεων στη διάρκεια της σεζόν, θέλω να συνεχιστεί και στην Μόσχα. Ο προκριματικός θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, νωρίς το πρωί με το όριο στα 8,10 μ., επίδοση που δείχνει πόσο υψηλό είναι το επίπεδο του αγωνίσματος. Ο στόχος είναι να βρεθώ στον τελικό εκεί όπου θα επιδιώξω την καλύτερη δυνατή παρουσία», είπε ο Λούης Τσάτουμας, που ταξιδεύει στην Μόσχα με 8,23 μ., σε μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, λόγω της σταθερότητας σε άλματα πάνω από τα 8,10 μέτρα.

Υψηλές φιλοδοξίες έχει ο Κώστας Φιλιππίδης, δεδομένο του ότι είναι ανάμεσα στους κορυφαίους επικοντιστές του πλανήτη. «Η χρονιά πάει πολύ καλά. Προσδοκώ στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα είναι ένας αγώνας με υψηλό επίπεδό. Είμαι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξω και στους δύο αγώνες να κάνω αυτό που μπορώ», είπε ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, που φέτος ξεπέρασε τα 5,83 μέτρα.

Μπορεί στη διάρκεια της σεζόν, να μην κατάφερε τελικά να κάνει όσους αγώνες θα ήθελε, ωστόσο αυτό δεν της απαγορεύει να ελπίζει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Ο πρώτος αγώνας είναι ο προκριματικός. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνον αυτόν. Θέλω να είμαι σε καλή μέρα και να κάνω αυτό που μπορώ. Αν όλα πάνε καλά, τότε θα έχω την ευκαιρία για κάτι καλύτερο στον τελικό», είπε η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Με στόχο τη συμμετοχή στον τελικό των 110 μ. εμπ, θα πάρει μέρος στον αγώνα ο Κώστας Δουβαλίδης. «Στόχος είναι να φτάσω έως τον τελικό. Δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς το επίπεδο είναι υψηλό. Όμως είμαι σε καλή κατάσταση και πιστεύω πως είμαι σε θέση να κυνηγήσει μια καλή επίδοση. Το 13.34 δεν είναι το όριο μου. Νομίζω πως έχω τη δυνατότητα να τρέξω ακόμη πιο κάτω. Σε αυτό το επίπεδο θα κυμανθούν και οι επιδόσεις για συμμετοχή στον τελικό», είπε.

Σε πολύ καλή κατάσταση είναι ο Λυκούργος Τσάκωνας, που δεν κρύβει πως ο σημαντικότερος γύρος θα είναι ο προκριματικός. «Θεωρώ πως έχω τη δυνατότητα να βρεθώ στον ημιτελικό των 200 μέτρων. Ωστόσο για να κάνω εκεί μια καλή παρουσία και να πάω παραπέρα, θα πρέπει να έχει προηγηθεί μια καλή κούρσα στον προκριματικό, προκειμένου να αποφύγω κακό διάδρομο στον ημιτελικό. Είμαι καλά και πιστεύω πως μπορώ να κάνω ατομικό ρεκόρ», εξήγησε ο πρωταθλητής μας.

Ενα έκτακτο πρόβλημα υγείας προκαλεί απρόβλεπτους μπελάδες στην Τόνια Στεργίου. «Δυστυχώς λόγω έκτακτου προβλήματος με την υγεία μου χρειάστηκε να πάρω αντιβίωση, την οποία θα παίρνω και στην Μόσχα. Στους δύο αγώνες που προηγήθηκαν έδειξα πως είμαι σε καλή κατάσταση. Αυτό με κάνει να έχω ως βασικό στόχο τη συμμετοχή στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ελπίζω το πρόβλημα με την υγεία να μην επηρεάσει το αποτέλεσμα», είπε η αθλήτρια του Γιωργου Παπανδρεόπουλου, που ταξιδεύει στη Μόσχα με άλμα στα 1,95 μέτρα..

Τον στόχο του στη σεζόν, που ήταν η διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, τον πέτυχε, τώρα ο Αντώνης Μάστορας θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό, δίχως το άγχος της διάκρισης. «Θέλω να μπω μέσα να κάνω τον αγώνα μου, να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Δεν περιμένω τίποτε άλλο. Αν μπω να κάνω αυτό που μπορώ, τότε σίγουρα θα έχω κάνει μια καλή εμφάνιση. Αλλωστε για κάτι καλό πηγαίνω εκεί κι όχι για βόλτα».

Την πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο, θα γευτεί ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ. «Είναι γιορτή πάμε να χαρούμε τον αγώνα. Θα μπω μέσα κι ανάλογα με τις συνθήκες θα πορευτώ τον αγώνα. Θα κατέβω μόνο στα 20χλμ., καθώς είναι μόνο τρεις μέρες μετά τα 50χλμ, οπότε δεν γίνεται να κάνω και τα δυο. Η προετοιμασία εξελίχθηκε σωστά οπότε έχω ως στόχο να κάνω την καλύτερη επίδοση, ένα πανελλήνιο ρεκόρ», είπε ο 15ος στους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Είναι ευκαιρία να πάνε όλα καλά. Θέλω να είμαι έγκυρη στα άλματα μου και να βγουν καλές επιδόσεις. Ολα είναι στο μυαλό. Φέτος έχω χαλαρώσει αρκετά κι αυτό με έχει βοηθήσει.

Το επίπεδο της εθνικής είναι καλό. Ελπίζω όλα τα παιδιά να πάνε καλά και να προσεγγίσουν τις επιδόσεις τους», είπε η Αθανασία Πέρρα, που με φετινό 14,48 μ., μπορεί να ελπίζει στην διάκριση. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τσιάμης είπε: «Στόχος είναι να αγωνιστώ στον τελικό του τριπλούν. Η χρονιά από τα μισά της και έπειτα πήγε καλά. Ομως ακόμη δεν έχω καταφέρει να βγάλω το άλμα, που μπορώ. Ελπίζω να το πετύχω στην Μόσχα». Η Νίκη Πανέττα έχει όλα τα εφόδια να βρεθεί στον τελικό του τριπλούν, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση στον προκριματικό. «Είμαι καλά, όμως, αυτό που έχει σημασία είναι το δείξω στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα κάνω σχέδια για τον τελικό, όμως, προέχει ο προκριματικός, ο οποίος θα είναι ένας δύσκολος αγώνας», είπε η αθλήτρια του Φρανσουά Ντοφέν.

Από το 23.18 της Θήβας, προέρχεται η Μαρία Μπελιμπασάκη. «Είμαι πολύ καλά. Νομίζω πως μπορώ να τρέξω καλύτερα από ότι στη Θήβα. Αν δεν με ενοχλήσει το πόδι τότε θα μπορέσω να διεκδικήσω να περάσω στον ημιτελικό. Αν συμβεί αυτό θα είναι μεγάλη επιτυχία».

Αφού ξεπέρασε τα προβλήματα τραυματισμών, η Σοφία Υφαντίδου ευελπιστεί να ξεπεράσει και τους 6.000 μ. βαθμούς στο έπτταθλο. «Η χρονιά είχε αρκετά προβλήματα, καθώς για περίπου δύο μήνες ταλαιπωρήθηκα από τραυματισμούς. Τώρα πια νιώθω καλά και σωματικά και ψυχολογικά. Θέλω να πάω και να το ζήσω, να περάσω καλά. Εχω όρεξη και νιώθω σε θέση να κυνηγήσω το ρεκόρ μου. Θέλω να κάνω έναν καλό αγώνα».