Επισκευάστηκε βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης της Νάουσας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΝΑΟΥΣΑ

Μετά από πολυήμερες προσπάθειες εντοπίστηκε σήμερα το πρωί (Πέμπτη 8-8) από συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. η μεγάλη βλάβη στο δίκτυο υδροδότησης στην περιοχή «Μουσταφά» της Νάουσας, η οποία για αρκετές ημέρες ταλαιπώρησε δεκάδες πολίτες και οικογένειες της περιοχής.
Συγκεκριμένα, η βλάβη εντοπίστηκε σε αγωγό του παλιού δικτύου υδροδότησης στην οδό Κουτσούφλιανης και σε βάθος περίπου 5 μέτρων, όπου εξαιτίας ρωγμής (σπάσιμο) στον αγωγό, από τη διαρροή προκλήθηκε έλλειψη νερού και σοβαρά προβλήματα υδροδότησης στην ευρύτερη περιοχή. Αξίζει να τονιστεί ότι για τον εντοπισμό της βλάβης, η οποία ήταν πρωτόγνωρη στην ιστορία της ΔΕΥΑΝ, χρειάστηκε η συνδρομή τεχνικών και από την Έδεσσα, που με την εμπειρία τους συνέβαλαν τα μέγιστα στον ακριβή προσδιορισμό του σημείου διαρροής. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες επισκευής στον αγωγό και σύντομα αναμένεται να αποκατασταθεί η ομαλή παροχή νερού.
Στο σημείο της βλάβης όπου γίνονταν οι εργασίες μετέβη ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός μαζί με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Γιώργο Βασιλείου. Σε δήλωσή του ο κ. Καραμπατζός είπε: «Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω τους δεκάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστησαν εδώ και μέρες, έδειξαν υπομονή και κατανόηση. Η βλάβη ήταν σοβαρή και δύσκολη, γιατί αφορούσε τον παλιό αγωγό υδροδότησης (τριάντα και πλέον χρόνων), ο οποίος βρίσκεται σε μεγάλο βάθος και μαζί με τις αλλαγές και διανοίξεις δρόμων που έγιναν στην επέκταση της πόλης, ήταν παρά πολύ δύσκολο να εντοπιστεί. Το λιγοστό προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. όλο αυτό το διάστημα κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και με τη βοήθεια τεχνικών από τον Δήμο Έδεσσας, τους οποίους οφείλω να συγχαρώ ιδιαίτερα,  κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν το ακριβές σημείο διαρροής. Οι εργασίες επισκευής έχουν ξεκίνησε και τις επόμενες ώρες θα αποκατασταθεί η ομαλή παροχή νερού στην περιοχή».