Τον Σεπτέμβριο οι αποφάσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

«Το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης είναι υπό μελέτη και οι τελικές αποφάσεις σχετικά με το αν θα αυξηθεί το επίδομα ή θα μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο» δήλωσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι το προηγούμενο έτος πολλοί ήταν εκείνοι που δεν έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης.

Όσον αφορά στον φόρο ακινήτων, ο κ. Μαυραγάνης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το υπουργείο θα είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή τον ενιαίο φόρο από το 2014, ώστε να εισπράττεται πλέον από τις ΔΟΥ και όχι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Αναφερόμενος στο θέμα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, το χαρακτήρισε ως το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η χώρα, με πρώτο βήμα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) με ανακοίνωσή της ζήτησε την εφαρμογή μειωμένου ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης με την έναρξη της χειμερινής περιόδου.

Πηγή: zougla.gr