Πανελλήνια Ενωση Κτηνοτρόφων: "Στοχοποιημένος και απλήρωτος ο συνδικαλιστής κτηνοτρόφος Στέργιος Κύρτσιος"

ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

provata

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης του 2012 εκφράζουν οι κτηνοτρόφοι. Με την παρακάτω επιστολή της, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων μιλάει ακόμα και για στοχοποίηση δικαιούχων λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης:

"Οι κτηνοτρόφοι για άλλη μια φορά διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μετά από την κοροϊδία του deminimis, την κακή πληρωμή του άρθρου 68 και την ανησυχία για τα βοσκοτόπια, είχαμε άλλη μια κακή πληρωμή με την εξισωτική αποζημίωση.

Πολλοί κτηνοτρόφοι έμειναν απλήρωτοι από λάθη των υπηρεσιών των Ενώσεων, των κτηνιατρείων και του ΟΠΕΚΕΠΕ. Το αίτημά μας για άμεση πληρωμή με βάση τις αιτήσεις του ΟΣΔΕ δεν ικανοποιείται. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζει τη συλλογή άχρηστων δικαιολογητικών όπως: λογαριασμούς ΔΕΗ, δικαιολογητικά εγγραφής των παιδιών στα σχολεία που έχουν τις καλύβες τους κ.λπ. Πού πάνε άραγε τα χρήματα των μη πληρωμών από άρθρο 68 και εξισωτική; Πώς γίνεται ενόψει πληρωμών να χάνονται κάθε φορά δικαιολογητικά και να βρίσκονται μετά από τις πληρωμές; Καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση συνδικαλιστών κτηνοτρόφων όπως αυτή του ταμία της Π.Ε.Κ. Στέργιου Κύρτσου ο οποίος για άλλη μία φορά παραμένει απλήρωτος.

Απαιτούμε να σταματήσει η πολιτική των κακών πληρωμών ελλείψει χρημάτων και καλούμε τους κτηνοτρόφους σε αγωνιστική ετοιμότητα υπενθυμίζοντας σε όλους τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Τέμπη στις 28 Αυγούστου".