Εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους κάτω από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΦΟΡΑ

vergina larnaka

Οπως κάθε χρόνο, το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει εκδηλώσεις εορτασμού της πανσελήνου του Αυγούστου σε αρχαιολογικούς χώρου και μουσεία της χώρας.

Η ΙΖ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στη δράση, διοργανώνοντας μουσικές εκδηλώσεις που θα σμίξουν το παρελθόν με το παρόν κάτω από το φως του ολόγιομου αυγουστιάτικου φεγγαριού το βράδυ της 21ης Αυγούστου.

• Στον αύλειο χώρο του Μουσείου Βασιλικών Τάφων των Αιγών, στη Βεργίνα, θα παρουσιαστεί ένα «λαϊκό πανηγύρι στο αυγουστιάτικο φεγγάρι» με μασκοφόρους, κατσούλια, ζουρνάδες και γκάιντες από το Ρουμλούκι και τη Μακεδονία. Η δράση διοργανώνεται σε συνεργασία με το λαογραφικό αρχείο Γιώργη Μελίκη και την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βεροίας.

• Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, θα γιορταστεί η πανσέληνος με μια συναυλία με σόλο σαξόφωνο από την Άννα Παπανίδου, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βεροίας.

• Στον αρχαιολογικό χώρο της Σχολής Αριστοτέλους στη Νάουσα, θ' ακούσουμε έντεχνη ελληνική μουσική από το μουσικό σχήμα των Ν. Ζιαμπάκα και Ν. Παπαδόπουλου, σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας.

• Στον αρχαιολογικό χώρου Λόγγου Έδεσσας, ''Τι φεγγάρι απόψε!...'' Θα παρουσιαστεί η Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου από την Θεατρική ομάδα των φίλων του συλλόγου καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων, σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας.

• Στον αρχαιολογικό χώρος Πέλλας, θα γιορταστεί την ωραιότερη πανσέληνο του χρόνου με συναυλία κρητικής παραδοσιακής μουσικής, σε συνεργασία με τη ΔΗΠΕΚΑ Πέλλας.

Η είσοδος είναι δωρεάν σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις, και ώρα έναρξης για όλες είναι στις 21:00.