Δράση υπαίθρου στα Γρεβενά από τους Ανιχνευτές Αλεξάνδρειας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Από  10 έως 15 Ιουλίου οι Ανιχνευτές της Αλεξάνδρειας Ημαθίας πραγματοποίησαν την Μεγάλη Δράση Υπαίθρου στο Ν. Γρεβενών.

Η διαδρομή σχεδιάστηκε μέσα στον βιότοπο της καφέ αρκούδας και περιελάμβανε το χωριό Σιταράς,  όπου οι Ανιχνευτές έζησαν μια ολόκληρη μέρα παρέα με ένα βοσκό και το κοπάδι του αλλά πραγματοποίησαν και έρευνα με θέμα "Ζώντας σε ένα ορεινό χωριό με λιγότερους από 10 κατοίκους".  

Επόμενη στάση ήταν το εγκαταλελειμμένο πλέον χωριό της  Γεωργίτσας  όπου όρθια παραμένει μόνο η εκκλησία του χωριού. Μετά από μια σύντομη στάση στην όμορφη πόλη των Γρεβενών η συνέχεια δόθηκε στο χωριό Ζιάκας.

Το επόμενο πρωί ξεκίνησε η μεγάλη διαδρομή γύρω από το όρος Όρλιακα, με προορισμό το πέτρινο γεφύρι της Πορτίτσας που βρίσκεται στην είσοδο του ομώνυμου φαραγγιού.

Αφήνοντας το φαράγγι, το πέτρινο γεφύρι και τα νερά του ποταμού Βενέτικτου ξεκινούσε η δύσκολη ανηφόρα του πέτρινου μονοπατιού που σε ανταμείβει όμως με την θέα και σε οδηγεί στο χωριό Σπήλαιο.                

"Εκεί είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο Μοναστήρι της Παναγίας που κτίστηκε περίπου το 1650. Τελευταία διανυκτέρευση στο Σπήλαιο, σημαίνει και το τέλος της δράσης που μας πρόσφερε όμορφες εικόνες γνωριμία με εξαιρετικούς ανθρώπους και αξέχαστες εμπειρίες..." ανάφερε η ανακοίνωση των Ανιχνευτών.