Στα σκαριά το δεύτερο «κύμα» της διαθεσιμότητας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

dimosioi ipaliloiAντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο «κύμα» της διαθεσιμότητας ξεκίνησε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που πλέον έχει στην κατοχή του όλα τα στοιχεία με τους υπαλλήλους που θα τεθούν στο πρόγραμμα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου επεξεργάζονται τα στοιχεία 9.820 δημοσίων υπαλλήλων που έχουν φθάσει από όλα τα υπουργεία με στόχο να αποφευχθούν καθυστερήσεις και αστοχίες.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει η τρόικα για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να θέσει σε διαθεσιμότητα 8.211 υπαλλήλους.

Πιο αναλυτικά στο δεύτερο γύρο της διαθεσιμότητας αναμένεται να τοποθετηθούν 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί και 1.618 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας εκ των οποίων οι 280 θα είναι γιατροί των νοσοκομείων του πρώην ΙΚΑ.

Από το υπουργείο Παιδείας θα ενταχθούν 1.000 με 1.500 υπάλληλοι που θα είναι κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και θα προέλθουν από την αξιολόγηση που θα πραγματοποιήσει το ίδιο το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Από το υπουργείο Εργασίας στη λίστα της διαθεσιμότητας θα προστεθούν περίπου 600 εργαζόμενοι από τα ασφαλιστικά Ταμεία και τα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα, ενώ το υπουργείο Οικονομικών θα προσθέσει στο πρόγραμμα περίπου 400 πλεονάζοντες υπαλλήλους, κυρίως οδηγούς και καθαρίστριες.

Επισήμως η έναρξη για το δεύτερο «κύμα» διαθεσιμότητας θα δοθεί με την υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα καθορίζει τα κριτήρια της μοριοδότησης των υπαλλήλων προκειμένου όσοι συγκεντρώσουν χαμηλή βαθμολογία να τεθούν άμεσα στο πρόγραμμα.

Την ίδια στιγμή δημοσιεύθηκαν οι λίστες με τους 2.122 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης. Παράλληλα, αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και οι λίστες των 302 καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης και των 25 που εργάζονταν στην Σιβιτανίδειο Σχολή που εξαιρέθηκαν από το καθεστώς.

πηγή: real.gr