Θα αλλάξει με την λαϊκή συμμαχία

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΓΝΩΜΗ

ergatiko naousasΤου Γιάννη Μπαμπάτση

Tο καπιταλιστικό σύστημα και η πολιτική του δεν αλλάζει ούτε με την ομαδική απειλή παραιτήσεων των δημάρχων που χρησιμοποιείται για κατανάλωση εντυπώσεων, ούτε με δικαστήρια, ούτε και με τις κακόγουστες, διχαστικές φθηνές δηλώσεις σαν αυτή του κ. Καραμπατζού, που λέει να κλείσει το νοσοκομείο της Βέροιας, για να μείνει ανοιχτό το δικό μας.

Θα αλλάξει με την οργάνωση και τον αγώνα της εργατικής τάξης και των άλλων στρωμάτων της κοινωνίας μας που πλήττονται κέραια από αυτή την πολιτική. Θα αλλάξει με τη λαϊκή συμμαχία. Η δήλωση αυτή του δημάρχου, κ. Καραπατζού, στόχο είχε τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας μας. Ήταν συνειδητή επιλογή της τακτικής του διαίρει και βασίλευε για να περάσουν τα μέτρα με το λιγότερο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, αλλά και για τις δημοτικές παρατάξεις που τη στηρίζουν.

Η κοινωνία μας σήμερα με την επιστήμη, την έρευνα, την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτει θα έπρεπε να μιλάμε για πόσα άλλα νέα, καινούρια νοσοκομεία, σχολεία και άλλους δημόσιους οργανισμούς να δημιουργήσουμε για να ανεβάσουμε το μορφωτικό και το βιοτικό μας επίπεδο και όχι να κλείσουμε για να εξοικονομηθούν χρήματα για τους τοκογλύφους – τραπεζίτες, καπιταλιστές που έχουν στόχο την εξόντωσή μας. Ο λαός πρέπει να αντισταθεί, να σταματήσει να ζυγίζει τα πολιτικά πράγματα από τις αλαφρές και να δίνει αέρα στο καντάρι της αστικής εξουσίας. Πρέπει οργανωμένα και αποφασιστικά να περάσει στην αντεπίθεση, να διεκδικήσει το «πλαστό» ολόκληρο, που του ανήκει και όχι τα ψίχουλα, που όσο θα βαθαίνει η κρίση θα λιγοστεύουν.

Ο δήμαρχος της πόλης μας καλά είναι, όταν καταβαίνει στην Αθήνα να κουβαλάει και να δίνει, αν θέλει, τα κλειδιά του σπιτιού του σε ακροδεξιούς υπουργούς και όχι της πόλης μας, που δίδαξε δημοκρατία αντίστασης και ηρωισμού στο πανελλήνιο.

Το νοσοκομείο μας, αν θα μείνει ανοιχτό στον τόπο μας με όλες του τις κλινικές, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, που μας χρειάζεται, θα οφείλεται στον αγώνα μας και όχι στο νεκροθάφτη Άδωνη Γεωργιάδη, που έχει αναλάβει να κλείσει τα μισά νοσοκομεία της χώρας μας, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των τροϊκανών – τοκογλύφων.

Υ.Γ. Προλετάριε, φτωχομεσαίε αγρότη, ελεύθερε – πολιορκημένε επαγγελματία οι δρόμοι είναι δύο:
ή σαν άνθρωπος θα ζήσεις με οργάνωση και πάλη
ή σα σκύλος θα ψοφήσεις με σκυμμένο το κεφάλι