Χειροτονία Βεροιώτη κληρικού στην Κύπρο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

xeirotonia voudouriMε πανηγυρική λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια τελέστηκε, το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013, η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα και Ιαματικού Παντελεήμονα, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ιερό ναό στην κοινότητα Κακοπετριάς Κύπρου, καθώς και η χειροτονία του διακόνου του ναού πατρός Αθανάσιου Γ. Βουδούρη εις πρεσβύτερο. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Ο νεοχειροτονηθείς πρεσβύτερος π. Αθανάσιος Γ. Βουδούρης, κατάγεται από τη Βέροια Ημαθίας. Είναι έγγαμος, με τέσσερα τέκνα και απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων και υποψήφιος διδάκτωρ. Δραστηριοποιήθηκε έντονα στην Ημαθία μέχρι και το 2011, ενώ ακόμη και σήμερα, διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την πατρίδα του, συμμετέχοντας σε πολλά συνέδρια και ημερίδες, ιστορικού και εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος.

Ο π. Αθανάσιος στο χειροτονητήριο λόγο του, εν πρώτοις, ανέφερε τα εξής: «απεκδυόμενος τη στολή της διακονίας, και ενδυόμενος τα ιερά άμφια του πρεσβυτέρου, αισθάνομαι ενδόμυχα την ανάγκη να εκφράσω την αμέτρητή μου ευγνωμοσύνη προς τον ζωοδότη Κύριο, ο οποίος επ' ευεργεσία, με κάλεσε κοντά του, οδηγώντας τα βήματά μου στην αγιότατη, αποστολοβάδιστη, και αγιοτόκο Μητρόπολη Μόρφου».

Επίσης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, ενώ ευχαριστίες εξέφρασε και προς άλλους κληρικούς που κατά τη διάρκεια της ζωής του τον στήριξαν.

πηγή: Inveria.gr