Βεσυρόπουλος: " Η ανάταξη των οικονομικών του κράτους και ο εξορθολογισμός της δημόσιας διοίκησης, αποτελούν προτεραιότητα"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς και στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί τις προηγούμενες ημέρες, ο Βουλευτής Ημαθίας και Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, του σχεδίου νόμου «Φορολογία Εισοδήματος, Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012,του ν.4093/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις», Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, ανέπτυξε διεξοδικά τις θέσεις του μέσα από επιχειρήματα και προτάσεις, τόσο για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, όσο και για τις διατάξεις που συνδέονται με τη διοικητική αναδιάρθρωση του Κράτους αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Παράλληλα, συνέβαλε στην κατάθεση τροπολογιών και νομοτεχνικών βελτιώσεων, σε πολλά άρθρα του πολυνομοσχεδίου και ιδιαίτερα σε αυτά που αναφέρονται στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Βουλευτής Ημαθίας, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου, δήλωσε τα εξής:

«Η αλήθεια μπορεί να αποκρυβεί πρόσκαιρα. Οι μύθοι μπορεί να συντηρηθούν, μέχρι να καταπέσουν. Και κατέπεσαν ήδη. Την αλήθεια και την πραγματικότητα την γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, πολίτες. Η Χώρα, βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή. Η ανάταξη των οικονομικών του κράτους και ο εξορθολογισμός της δημόσιας διοίκησης, αποτελούν προτεραιότητα όχι μόνο της κυβερνητικής πλειοψηφίας αλλά πολύ περισσότερο αποτελούν απαίτηση των Ελλήνων πολιτών.

Τις προηγούμενες ημέρες κατέθεσα τις προτάσεις και τις απόψεις μου, για το πολυνομοσχέδιο, όπου μέσα από πολύωρες κοινοβουλευτικές «μάχες», επιτύχαμε να βελτιώσουμε διατάξεις, που έθιγαν επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, τόσο στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος όσο και στις διατάξεις, που αφορούν τη διοικητική αναδιάρθρωση του Κράτους.

Με θάρρος και ειλικρίνεια, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, κατέθεσα προτάσεις και σκέψεις, χωρίς υπεκφυγές και πισωγυρίσματα, δίνοντας τη μάχη να υπάρξουν θετικές αλλαγές.

Πετύχαμε, την επιτάχυνση της απορρόφησης των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ, μέσα από Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, που θα εκδίδονται πιο γρήγορα, τερματίζοντας την αίσθηση ανασφάλειας που βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Καταφέραμε να εξαιρεθούν οι τρίτεκνοι από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας, καθώς θα μετατάσσονται ή θα μεταφέρονται κατά προτεραιότητα. 

Όσοι έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, δεν μπαίνουν στο καθεστώς της κινητικότητας και μετατάσσονται στους οικείους δήμους.

Αναγνωρίζονται 5 επιπλέον πλασματικά συντάξιμα χρόνια, για τους σχολικούς φύλακες, για όσους βρίσκονται στα όρια της συνταξιοδότησης. Δίνεται επίσης η δυνατότητα να συστήσουν κοινοπρακτικά εταιρικά σχήματα και να αναλάβουν αυτοί, τη φύλαξη των σχολείων από τους δήμους.

Δίνεται η δυνατότητα στους δήμους, για το μεταβατικό χρονικό διάστημα έως το Σεπτέμβριο, να προτείνουν την ανάληψη αρμοδιοτήτων που ασκούσε η δημοτική αστυνομία από την ΕΛ.ΑΣ.

Δεν θα χρειάζεται κοινή υπουργική απόφαση για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των δήμων, η οποία προέβλεπε έλεγχο του προσχεδίου κατάρτισης του προϋπολογισμού των δήμων, από το Διευθυντή Οικονομικών του Υπουργείου Εσωτερικών και το Παρατηρητήριο.

Οι οριζόντιες απολύσεις που κάποιοι τεχνηέντως διατείνονταν ότι έρχονται, γίνεται πλέον αντιληπτό ότι βρίσκονται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας τους.

Ένα μόνο χαρακτηριστικό παράδειγμα θα αναφέρω.

Από τον Νοέμβριο του 2012, έχουν μπει σε καθεστώς κινητικότητας, 1.850 δημόσιοι υπάλληλοι.

Από αυτούς, σήμερα που μιλάμε, έχουν τοποθετηθεί στις νέες τους θέσεις, οι 1.730 και εκκρεμεί η επανεξέταση των υπολοίπων.

Η αλήθεια είναι μια και δεν αλλάζει: όσοι εισήλθαν στο δημόσιο με διαδικασίες ΑΣΕΠ δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα.

Είναι όμως καθολική απαίτηση να υπάρξει επανέλεγχος τίτλων σπουδών και πιστοποιητικών για να διακριβωθεί η γνησιότητα τους και να αποπεμφούν όσοι έκαναν χρήση πλαστών πιστοποιητικών για να διοριστούν.

Ο εξορθολογισμός του δημοσίου τομέα, θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη σε όλους και κυρίως στους πολίτες».