Στα 23 με 25 λεπτά το κιλό διαμορφώθηκε η τιμή στο χαλαζόπληκτο συμπύρηνο ροδάκινο που δεν οδηγείται στην χυμοποίηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ

Από 23 έως 25 λεπτά το κιλό διαμορφώθηκε τελικά η τιμή στο «χαλαζόπληκτο υγειές» όμως συμπύρηνο ροδάκινο. Πρόκειται ουσιαστικά για το προϊόν το οποίο γίνεται κύβος και χρησιμοποιείται σε φρουτοσαλάτες. Υπενθυμίζουμε ότι φέτος η τιμή στο συμπύρηνο ροδάκινο διαμορφώθηκε στα 32 λεπτά συν μεταφορικά (για τα πρώτης ποιότητας συμπύρηνα ροδάκινα που πάνε για κομπόστα), στα 15 λεπτά παραδοτέα για τα ροδάκινα που οδηγούνται προς χυμοποίηση και 18 λεπτά παραδοτέα για τα χαλαζόπληκτα ροδάκινα που οδηγούνται στην χυμοποίηση.

Όσον αφορά την φετινή παραγωγή, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα κυμανθεί περίπου στους 250.000 με 270.000 τόνους. Επίσης αύξηση σημειώνεται και στο κόστος της πρώτης ύλης για το καλό ροδάκινο η οποία αγγίζει το 30% σε σχέση με το 2012 γεγονός που κάνει τους μεταποιητές να εκφράζουν την ανησυχία τους μήπως «αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στην απορρόφηση του προϊόντος από την αγορά».

πηγή: Agrotypos.gr