Ο Χρήστος Ζώης και επισήμως πρόεδρος της Νέας Μέρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΔΑ

zois verΠρόεδρος της Νέας Μέρας εξελέγη ομόφωνα ο Χρήστος Ζώης στο συνέδριο του κόμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Ζώης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και μετά από πρόταση του βουλευτή Γιάννη Κουράκου, δεν στήθηκε κάλπη, αλλά η εκλογή έγινε δι' ανατάσεως των χειρών.

Σε ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Μέρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική. «Μαθηματικά οδηγούμαστε σε επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου 2013-16», κάτι που, όπως λέει ο κ.Ζώης, θα σημάνει «νέα επώδυνα μέτρα».

Είπε ότι αυτό που γίνεται στην Ελλάδα δεν οδηγεί πουθενά, έχει δοκιμασθεί και έχει αποτύχει. Σύμφωνα με τον κ. Ζώη χρειάζεται μία άλλη λογική, και πρότεινε την «κατάργηση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για μισθωτούς και συνταξιούχους με συνολικό εισόδημα από μισθούς και συντάξεις έως και 33.000 ευρώ».

Παράλληλα τόνισε ότι αν οι Βρυξέλλες θέλουν μία Ευρώπη ενωμένη, αλληλέγγυα, είναι μονόδρομος η διαγραφή μεγάλου ποσοστού του κρατικού χρέους και η αποπληρωμή του υπολοίπου σε συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

«Αν δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα της Γερμανίας που θέλει να κερδίσει χρόνο ως τις εκλογές του φθινοπώρου, ο κ. Σόϊμπλε οφείλει το ελάχιστο: να επαναλάβει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτελεί πολιτική δέσμευση» είπε.