Συνάντηση της Μπατσαρά με ομογενείς Ελληνοαμερικάνους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΔΑ

batsara efivoiMε ομογενείς Ελληνοαμερικανούς φοιτητές συναντήθηκε τη Δευτέρα 1/7/2013 στη Βουλή η βουλευτής Γεωργία Μπατσαρά, ως εκπρόσωπος της επιτροπής ελληνισμού της διασποράς της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της ετήσιας επίσκεψης ομογενών φοιτητών του ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου στην Αθήνα. Η συνάντηση κράτησε περίπου μια ώρα.

Η κυρία Μπατσαρά καλωσόρισε τους φοιτητές λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Είμαι βουλευτής Ημαθίας. Εκεί όπου βρίσκεται η Βεργίνα. Η γη του Αλέξανδρου και του Φίλιππου. Σας καλώ να την επισκεφτείτε και να γνωρίσετε από κοντά τον Μακεδονικό πολιτισμό.
Σας καλωσορίζω στη βουλή των Ελλήνων, στον ναό της Δημοκρατίας.
Σας καλωσορίζω στην πατρίδα μας, την πατρίδα σας την Ελλάδα. Στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και τη δημοκρατία.
Η επίσκεψή σας στην Ελλάδα, γίνεται σε μια περίοδο όπου η χώρα μας μαστίζεται από έντονη οικονομική κρίση.
Σας καλώ να κρατάτε μέσα σας ζωντανή την Ελλάδα. Σεις είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές μας. Σεις είστε αυτοί που όταν επιστρέψετε στη χώρα σας μπορείτε να διαβεβαιώσετε τους γονείς σας, τους συγγενείς σας τους φίλους τους συμφοιτητές σας ότι η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα, ένας ασφαλής προορισμός τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Σεις μπορείτε να βοηθήσετε στην ανατροπή της αρνητικής εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό.»
Στη συνέχεια η κ. Μπατσαρά απάντησε σε ερωτήσεις των φοιτητών και του συνοδού τους υπεύθυνου της ομάδας σχετικές με θέματα τουρισμού και πώς αυτά αντιμετωπίζονται και προωθούνται από τις αρμόδιες επιτροπές, καθώς και σε θέματα εκπαίδευσης των ελληνοπαίδων του εξωτερικού.

Συνάντηση Γεωργίας Μπατσαρά με έφηβους βουλευτές

Τις εργασίες της Βουλής των Εφήβων παρακολούθησε τη Δευτέρα 1/7/2013 η Βουλευτής Ν.Δ. Ημαθίας Γεωργία Μπατσαρά στην αίθουσα του ελληνικού Κοινοβουλίου με την παρουσία του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μειμαράκη. Οι έφηβοι βουλευτές παρουσίασαν τις θέσεις και τις προτάσεις τους σχετικά με τα θέματα που επεξεργάστηκαν στις αρμόδιες επιτροπές μορφωτικών και κοινωνικών υποθέσεων, με επίκεντρο τη βία στα σχολεία και τη χρήση του διαδικτύου.
Μετά το πέρας των εργασιών η κ. Μπατσαρά είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για λίγο με ομάδες έφηβων βουλευτών για θέματα λειτουργίας του ελληνικού κοινοβουλίου και τις εμπειρίες της ως βουλευτής.