Καταλληλότητα αλεξίσφαιρων γιλέκων θέτουν οι Συνοριακοί

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από την Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής:

" Με το από 14/06/2012 με αρ. Πρωτ. 22/2012 έγγραφο μας, σας ενημερώναμε σχετικά με την κατάσταση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των Τμημάτων και Υπηρεσιών της Α.Δ. Ημαθίας όπου διαπιστωμένα υπάρχουν τρομερές ελλείψεις καθώς και ότι εκ των υπαρχόντων υλικών όλα είναι κάτω του μετρίου ως προς την λειτουργική τους κατάσταση.

Ειδικά το θέμα των αλεξίσφαιρων γιλέκων, είναι ένα θέμα που έχει τεθεί επανειλημμένα ως προς την αξιοπιστία αυτών λόγο παρέλευσης 10ετίας από την κατασκευής τους.

Από την πλευρά μας είχαμε έρθει σε επαφή με την εταιρεία κατασκευής των αλεξίσφαιρων γιλέκων, καθώς και με την υπεύθυνη σχεδιασμού αυτών. Μας είχε υποδείξει τότε τον τρόπο για την αξιολόγηση των αλεξίσφαιρων γιλέκων και αν τυχών χρίζουν επιδιόρθωση, το πώς θα γίνει αυτή, κάτι που θέσαμε υπόψη της τότε διοίκησης. Σε συνέχεια αυτού θέλουμε εκ νέου να σας θέσουμε το θέμα ενημερώνοντας σας ότι είμαστε στη διάθεση σας, ώστε να σας δώσουμε ότι στοιχεία έχουμε στη διάθεση μας, με σκοπό να κάνετε μια επαφή με την κατασκευάστρια εταιρεία προκειμένου, είτε εάν χρειαστεί να γίνει κάποια επιδιόρθωση τους είτε μια σωστή αξιολόγηση για την συνέχιση της χρήσης τους. Διασφαλίζοντας έτσι κατά το μέγιστο ότι κάνουμε χρήση αλεξίσφαιρων γιλέκων τα οποία παρέχουν προστασία.

Πιστεύουμε ότι στις δύσκολες αυτές από επιχειρησιακής άποψης μέρες που διανύουμε, με τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες, λόγο τόσων κρουσμάτων κατά αστυνομικών, οι οδηγίες για μέτρα αυτοπροστασίας δεν διατάσσονται με μόνο σκοπό να μετατεθούν αλλού οι ευθύνες σε περίπτωση που γίνει το χειρότερο. Δεν είναι δυνατόν να παρέχονται μέσα αυτοπροστασίας και να διατάσσετε η χρήση αυτών χωρίς να είναι γνωστό εάν και κατά πόσο αυτά είναι αξιόμαχα και όντως προστατεύουν τον συνάδελφο αστυνομικό".