Α. Βεσυρόπουλος: "Το Σοβιετικού τύπου μοντέλο οικονομίας, χρεοκόπησε"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΔΑ

besiropoylos voyliΣτις εργασίες του 9ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που ολοκληρώθηκαν με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, συμμετείχε ο Βουλευτής Ημαθίας, της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, το τριήμερο 28, 29 και 30 Ιουνίου. Ο κ. Βεσυρόπουλος, που είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Νέα Δημοκρατία, έρχεται από πολύ μακριά. Είμαστε η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του ανθρώπου που σφράγισε με την παρουσία και την προσφορά του, δύο ιστορικές περιόδους.

Είμαστε η παράταξη που πιστεύει στην φιλελεύθερη οικονομία. Για πολλά χρόνια όμως στην Ελλάδα, είχε δομηθεί και λειτουργούσε ένα μοντέλο σοβιετικού τύπου οικονομίας. Αυτό το μοντέλο χρεοκόπησε και μαζί του κινδύνευσε να χρεοκοπήσει και η χώρα. Αυτό το μοντέλο τελείωσε, δίνει την τελευταία μάχη για να κρατηθεί ζωντανό. Αντιστέκεται στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, θέλει να κρατήσει την Ελλάδα δέσμια του παρελθόντος.

Ήρθε η ώρα να μετουσιώσουμε σε πολιτικές, τις αρχές και τις αξίες τις φιλελεύθερης οικονομίας. Να επιβραβεύσουμε τη δημιουργικότητα και την εργασία. Να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, αυτήν που επενδύει και αναλαμβάνει ρίσκο, αυτή που τελικά παράγει πλούτο για τη χώρα και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Να αλλάξουμε τις δομές που αποτελούσαν μέχρι σήμερα τροχοπέδη για τις επενδύσεις.

Όλα αυτά τα πετυχαίνουμε, με την αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού, τη στήριξη όλων μας, κυρίως όμως με την πίστη στις ιδεολογικές μας αρχές.

Ο αγωγός φυσικού αερίου, η κατασκευή του οποίου και το πέρασμα του από τη χώρα μας και την περιοχή μας, είναι επιβεβαίωση μιας στρατηγικής επιλογής του Κώστα Καραμανλή και επιβράβευση των προσπαθειών του Αντώνη Σαμαρά.

Η Νέα Ελλάδα δεν θα χτιστεί με τα φθαρμένα υλικά του παρελθόντος, με τις νοοτροπίες και τις πρακτικές του χθες. Η Νέα Ελλάδα έρχεται σε ρήξη με την Ελλάδα που οι συντεχνίες και οι συνδικαλιστές διοικούσαν το Κράτος και εμπόδιζαν κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια, έδιωχναν επενδύσεις. Η Νέα Ελλάδα συγκρούεται με την Ελλάδα του χθες, με το βαθύ Κράτος που αποτέλεσε το μεγαλύτερο βαρίδι, που ταλαιπωρούσε και επιβάρυνε τον πολίτη. Η Νέα Ελλάδα είναι η Ελλάδα που θέλουμε και μας αξίζει. Η Ελλάδα της ισότητας, της ισονομίας. Η Ελλάδα που θα έχει ένα αποτελεσματικό, μικρότερο, ευέλικτο Κράτος. Η Ελλάδα που στηρίζει τις επενδυτικές πρωτοβουλίες, τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα. Η Ελλάδα που θα παράγει, θα απαλλαχθεί από τα Μνημόνια και θα προχωρήσει μπροστά».