Διαθεσιμότητα: Παράταση με βάση τέσσερις «πηγές»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΔΑ

dimosioi ipaliloiΣτη σημερινή συνάντηση (στις 7.30 το απόγευμα) που θα έχει ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με τους εκπροσώπους της τρόικας, Ματίας Μορς (ΕΕ), Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) θα κριθεί το μέλλον της διαθεσιμότητας.

Παρά τις «διαρροές» από τις Βρυξέλλες ότι πρέπει να το πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοσθεί όπως έχει συμφωνηθεί, ο κ. Μητσοτάκης σε πλήρη συνεννόησης με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τον οποίο και θα συναντηθεί πριν τη συνάντησή του με την τρόικα, εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η τρίμηνη παράταση που θα ζητήσει, θα δοθεί.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, ο νέος υπουργός θα πρέπει να πείσει την τρόικα ότι ακόμη κι αν δοθεί η παράταση οι 25.000 υπάλληλοι θα έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι τα τέλη του έτους.

Τέσσερις πηγές

Προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα παρουσιαστούν στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός, αρκεί να δοθεί λίγος χρόνος για να συγκεκριμενοποιηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη:

-Τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων στα οποία έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών «δείχνουν» την έξοδο προς διαθεσιμότητα-κινητικότητα σε περίπου 3.000 υπαλλήλους με τελευταίους του 332 του υπουργείου Οικονομικών.

- Υπολογίζεται ότι ακόμη 3.200 υπάλληλοι θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών

-Άγνωστός είναι ακόμη ο συνολικός αριθμός από την αξιολόγηση των δομών στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης όπως οι ΟΤΑ. Υπολογίζεται ωστόσο ότι σε πρώτη φάση μόνο από τους δήμους μπορούν να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας περί τους 5.000

- Περί τους 5.000 είναι και οι εκπαιδευτικοί που μπορούν να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

πηγή: aftodioikisi.gr