ΕΛΜΕ Ημαθίας: Δεν περισσεύει κανένας εκπαιδευτικός

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

elme poreia verMήνυμα στους καθηγητές - μέλη της στέλνει η ΕΛΜΕ Ημαθίας στο οποίο αναφέρει: "Τις ημέρες αυτές κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ειδήσεις, που είναι σε γενικές γραμμές γνωστές σε όλους μας. Δηλαδή η επιδιωκόμενη πολιτική των κυβερνώντων να προχωρήσουν άμεσα σε απολύσεις στο δημόσιο τομέα και μάλιστα στο χώρο των εκπαιδευτικών.

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους έχοντας πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας και τονίζει:

Α) Για μας δεν περισσεύει κανένας εκπαιδευτικός.

Β) Η υπόθεση της πιθανής διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών δεν αφορά μεμονωμένες ειδικότητες, αλλά το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου.

Γ) Καλούμε την ΟΛΜΕ και μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου να δρομολογήσει διαδικασίες ώστε ο κλάδος να απαντήσει ενωτικά, μαζικά και αποφασιστικά σε κάθε κίνηση διαθεσιμότητας – απόλυσης εκπαιδευτικών.

Δ) Καλούμε κάθε συνάδελφο να αναλογιστεί σήμερα τη θέση του. Κανείς, μα κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει απαθής, αδιάφορος ή και να υπεκφεύγει, όταν δίπλα του η καρέκλα του συναδέλφου του θα είναι άδεια. Αύριο ίσως είναι η σειρά του.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, Δεν μας αρμόζει ο φόβος. Μπορούμε με αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη, μαζικότητα να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους".