Δυσλειτουργίες και αγανάκτηση του κόσμου δημιουργούν η μείωση προσωπικού και η αύξηση του όγκου δουλειάς στο ΙΚΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

ika kiriakopoylos filipidisH μείωση του προσωπικού σε συνδυασμό με την αύξηση του όγκου δουλειάς δημιουργούν τις δυσλειτουργίες στο ΙΚΑ και την ταλαιπωρία στο συναλλασσόμενο κοινό. Αυτό τόνισε σε συνέντευξη τύπου στην Βέροια οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ σημειώνοντας παράλληλα ότι τα έσοδα του οργανισμού μειώνονται και το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για τις συντάξεις.

Ως παράδειγμα για την μείωση του προσωπικού αναφέρθηκε η απόσπαση προσωπικού στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Βέροιας Μιλτιάδης Φιλιππίδης είπε ότι αποσπάστηκαν εκεί έξι εργαζόμενοι. Όσον αφορά την αύξηση του φόρτου δουλειάς, ο κ. Φιλιππίδης είπε ότι τον Σεπτέμβριο θα μεταφερθεί στην Βέροια και το τμήμα απονομής συντάξεων και με το μειωμένο προσωπικό τα πράγματα θα γίνουν δυσκολότερα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΙΚΑ Γιώργος Κυριακόπουλο τόνισε ότι δικαιολογημένα αγανακτεί ο κόσμος που συναλλάσσεται με το ΙΚΑ διότι αντί να λύνονται τα προβλήματα αυξάνονται με την αύξηση του όγκου δουλειάς από την μια και την μείωση του προσωπικού από την άλλη. «Στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας υπάρχουν 1200 αιτήματα σε αναμονή. Τα νευρολογικά αργούν έξι μήνες και τα ψυχολογικά οκτώ. Φανταστείτε ότι η πιστοποίηση δεν είναι μόνιμη. Είναι για ένα χρόνο και άντε πάλι από την αρχή. Έχουμε περάσει από την εποχή των εύκολα τυφλών στην εποχή των δύσκολα αναπήρων» είπε ο κ. Κυριακόπουλος.

Ο κ. Κυριακόπουλος στάθηκε και στα οικονομικά του ΙΚΑ λέγοντας ότι ο οργανισμός δεν έχει καλή προοπτική διότι μειώνονται τα έσοδά του. «Θα πρέπει να ξέρουν οι συνταξιούχοι, ότι το επόμενο διάστημα είναι απειλή για τις συντάξεις» τόνισε ο κ. Κυριακόπουλος και πρόσθεσε: «Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και θέλουμε την στήριξή της. Οι απολύσεις στο δημόσιο είναι μια πατάτα. Το δημόσιο δεν αναδιαρθρώθηκε και κάθε απόλυση θα δημιουργεί προβλήματα».

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρίδης είπε ότι το ΙΚΑ λειτουργεί χάρις στο φιλότιμο των υπαλλήλων του. «Αν θέλουμε ισχυρή δημόσια ασφάλιση θέλουμε και υπαλλήλους» είπε ο κ. Θεοδωρίδης και πρόσθεσε ότι για να σταθεί το ΙΚΑ πρέπει χτυπηθεί η εισφοροδιαφυγή.