ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΝΑΟΥΣΑ
Mε την τοποθέτηση και σύνδεση των νέων φίλτρων ταχυδυίλισης νερού, ολοκληρώνεται το έργο «Επέκτασης και αναβάθμισης εγκατάστασης πόσιμου νερού» το οποίο υλοποιεί η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. (προϋπολογισμός έργου 560.000 ευρώ). Συνεργείο τεχνικών της Γερμανικής Εταιρείας CHRIWA που κατασκεύασε τον τεχνικό εξοπλισμό, βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Νάουσα και μαζί με τεχνικούς της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. και της αναδόχου εταιρείας «ΕΡΓΟΔΟΜΗ» ολοκληρώνουν τις απαραίτητες εργασίες τοποθέτησης, σύνδεσης και ελέγχου του νέου εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις των Δεξαμενών Καθίζησης της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.
Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει την προσθήκη δύο νέων πολυστρωματικών φίλτρων ταχυδιύλισης νερού δυναμικότητας 93,75 κυβ.μέτρων/ ώρα το καθένα, την κατασκευή-επέκταση υποδομών και εγκαταστάσεων για την προεπεξεργασία του πόσιμου νερού πριν από την είσοδό του στις μονάδες ταχυδιύλισης, που περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση τριών νέων φίλτρων προεπεξεργασίας του νερού, δυναμικότητας 281,25 κυβ.μέτρων/ ώρα το καθένα, τα οποία θα κατακρατούν αιωρούμενα στερεά μέχρι 50μm. Τα νέα φίλτρα με τον τεχνικό εξοπλισμό τους στεγάζονται στο νέο χώρο των 154 μ2 που έχει διαμορφωθεί με την επέκταση του μεταλλικού κτιρίου. Επισημαίνεται ότι η προμήθεια του σύγχρονου συστήματος προεπεξαργασίας και των φίλτρων ταχυδιύλισης, είναι ειδικά μελετημένο για τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. και κατάλληλα προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες, τα χαρακτηριστικά και στις απαιτήσεις του πόσιμου νερού της Νάουσας.
Τις εγκαταστάσεις των Δεξαμενών Καθίζησης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης (27/6) ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Γιώργος Βασιλείου, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον Γερμανό τεχνικό κ. Ούρλιχ Μάγιερ και τον εκπρόσωπο της εταιρείας «ΕΡΓΟΔΟΜΗ» κ. Γιάννη Γκαντό, για την πορεία των εργασιών και τους τεχνικούς ελέγχους πριν τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο σύστημα, που προβλέπεται να γίνει στο τέλος Ιουλίου. Όπως επεσήμαναν οι κ.κ. Μάγιερ και Γκαντός, με τα νέα φίλτρα θα περιοριστεί στο ελάχιστο το φαινόμενο της θολότητας του νερού που παρατηρείται ορισμένες ημέρες τον χρόνο και ιδιαίτερα μετά από έντονες βροχοπτώσεις και ακραία καιρικά φαινόμενα, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα του πόσιμου νερού της Νάουσας.