Επισκέψεις σε συνεταιρισμούς της χαλαζόπληκης Νάουσας πραγματοποίησε η Μπατσαρά

ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΔΙΑΦΟΡΑ

batsara kalaitzidisEπισκέψεις σε συνεταιρισμούς της πληγείσας από την πρόσφατη χαλαζόπτωση περιοχής της Νάουσας πραγματοποίησε η Γεωργία Μπατσαρά. Ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις από το χαλάζι, τη μείωση παραγωγής των αγροτών, τις καθυστερήσεις στο ΦΠΑ τόσο των αγροτών όσο και των συνεταιρισμών, καθυστερήσεις στα επιχειρησιακά προγράμματα των συνεταιρισμών που αποσκοπούν κυρίως στην ανάπτυξη αυτών και τέλος άκουσε τις προτάσεις-εισηγήσεις των ανθρώπων των συνεταιρισμών, κυρίως για τις οφειλές και τα χαράτσια που έχουν επιβληθεί τον τελευταίο καιρό.

Συνάντηση με Χαρακόπουλο

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλο είχε πριν από λίγη ώρα στο περιθώριο εργασιών της Βουλής η Γεωργία Μπατσαρά. Η Βουλευτής έθεσε επιτακτικά στον Υπουργό όλα τα θέματα της επιστολής για τα φλέγοντα ζητήματα του αγροτικού κλάδου, με πρώτο το ζήτημα της έλλειψης γεωπόνων εκτιμητών του ΕΛΓΑ στην Ημαθία -παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις, γεγονός που ανησυχεί σφόδρα τους παραγωγούς ως προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την πληρωμή της φετινής τεράστιας ζημιάς. Ο κ. Χαρακόπουλος δεσμεύτηκε να έχει άμεση επαφή με τον ΕΛΓΑ για την επίλυση του προβλήματος.

Αναφορικά με τα επιχειρησιακά προγράμματα των συνεταιρισμών ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι θα προχωρήσει το θέμα άμεσα ο ίδιος.

Για το ζήτημα της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες της Ημαθίας η κ. Μπατσαρά θα έχει συνάντηση μέσα στις επόμενες ώρες με τον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.