Στο xterra τρίαθλο στη Λίμνη Πλαστήρα ο σύλλογος Δρομέων Βέροιας

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΠΟΡ

xtra2Oλοκληρώθηκε χθες Κυριακή στη Λίμνη του πλαστήρα το xterra τρίαθλο που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Με πάνω από 200 συμμετοχές και με τριαθλητές που ανήκουν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ο αγώνας παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον. Παρόν ήταν και ο σύλλογος δρομέων Βέροιας μ' έναν αθλητή τον Πέτρο Μηνά που έκανε πολύ καλή προσπάθεια και με πολύ καλή επίδοση στο πρώτο του τρίαθλο και μάλιστα ορεινό που παρουσιάζει μεγαλύτερη δυσκολία. Ο Πέτρος κατέλαβε την 132 θέση κι έκανε επίδοση 3:59'14 (κολύμπι στη λίμνη πλαστήρα περίπου 1500μέτρα 32'01, ορεινό ποδήλατο 30χιλ , 2:10'08'' και ορεινό τρέξιμο 10χιλ 1:12'11'')
Το XTERRA αποτελεί την κορυφαία αθλητική διοργάνωση παγκοσμίως στο ορεινό τρίαθλο και τα αθλήματα εκτός-δρόμου.

Το XTERRA συνδυάζει το κολύμπι με ορεινή ποδηλασία και ορεινό τρέξιμο. Οι τυπικές αποστάσεις είναι 1.5χλμ κολύμπι, 30χλμ ποδήλατο βουνού και 10χλμ ορεινό τρέξιμο. Οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε οι κορυφαίοι επαγγελματίες αθλητές να τερματίζουν σε περίπου δύο ώρες και 30 λεπτά. Γενικά, το κολύμπι αποτελεί το 10% του συνολικού χρόνου του αγώνα, το ποδήλατο βουνού το 65%, και το τρέξιμο το 25%.

Εμπνευστής και δημιουργός του αγωνίσματος είναι η TEAM Unlimited LLC, μία εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών γεγονότων και event με έδρα την Χαβάη.
Όλα ξεκίνησαν με τον πρώτο αγώνα το 1996 στο Maui.

Σήμερα, αγώνες διεξάγονται σε περισσότερες απο 17 χώρες σε όλο τον κόσμο (World Tour), μεταξύ των οποίων οκτώ στην Ευρώπη (European Tour).
Όλες οι διοργανώσεις δίνουν την δυνατότητα στους αθλητές με τις κορυφαίες επιδόσεις στην ηλικιακή τους κατηγορία, να προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα XTERRA που διεξάγεται κάθε χρόνο στο τέλος Οκτωβρίου στο Maui της Χαβάης.

Παρά το γεγονός ότι μερικοί από τους καλύτερους τριαθλητές, ορεινούς ποδηλάτες, δρομείς και αθλητές περιπέτειας από όλο τον κόσμο αγωνίζονται στο XTERRA κάθε χρόνο, οι αγώνες XTERRA δεν είναι μόνο γι αυτούς. Είναι για όλους! Το XTERRA είναι ταυτισμένο με την ιδέα της παρέας, της συντροφικότητας, της περιπέτειας, και της προώθησης ενός υγιεινού και δραστήριου τρόπου ζωής.