Κώστας Τσαρτσαρής…δεκαέξι χρόνια πριν

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ

tsarts1Ο Κώστας Τσαρτσαρής είναι ένα από τα αυθεντικότερα ταλέντα που έβγαλε το ελληνικό μπάσκετ. Είναι ο κορυφαίος παίκτης που έβγαλε το μπάσκετ της Βέροιας. Με αφορμή το τέλος της καριέρας του γυρίσαμε το χρόνο πίσω και θυμηθήκαμε τα πρώτα βήματα του. Ξεκίνησε το 1993 από την ΓΕ Βέροιας και το 1995 φόρεσε την φανέλα του Φιλίππου.

tsarts2Το ψηλόλιγνο παιδί ξεχώριζε στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής αλλά οι...ειδήμονες των ομάδων της Βορείου Ελλάδας υποτίμησαν την αξία του. Έτσι το καλοκαίρι του 1997 αναγκάστηκε να κάνει ένα μακρύ ταξίδι, στην παγωμένη Ισλανδία, προσπαθώντας να απεγκλωβιστεί από τα...δεσμά του Φιλίππου για να μην πάει το ταλέντο του χαμένο. Με την Ισλανδική Γκρίνταβικ κάνει εξαιρετική χρονιά και το όνομά του αρχίζει να συζητείται στους Αθηναϊκούς κύκλους. Τον Δεκέμβρη του 1997 δίνει την πρώτη του συνέντευξη σε Ελληνικό μέσο ενημέρωση, στην Ημερήσια της Βέροιας και τον Αντώνη Χατζηκυριακίδη (φωτογραφία), και περιγράφει την εμπειρία της Ισλανδίας και το όνειρό του να κάνει καριέρα στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Μάλιστα δηλώνει πώς αγαπημένη του ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός.

tsarts3Το καλοκαίρι του 1998 ολοκληρώνει την σεζόν στην Ισλανδία κι επιστρέφει στην Ελλάδα. Με προσωπική παρέμβαση του προπονητή Κώστα Πολίτη, κάμφθηκε η αντίσταση του Φιλίππου και ο Τσαρτσαρής πήρε μεταγραφή στη νεοφώτιστη Νήαρ Ηστ. Αυτό ήταν! Εξαιρετική διετία στη Νήαρ Ηστ, ακολουθεί το 2000 το Περιστέρι και το 2002 ο Παναθηναϊκός. Από τότε μέχρι σήμερα ελάχιστοι τίτλοι του έχουν... ξεφύγει. Ο Κώστας αφήνει την ενεργό δράση πρωταθλητής και κυπελλούχος, προσθέτοντας δύο ακόμη τρόπαια στην ήδη τεράστια συλλογή του, η οποία περιλαμβάνει και δύο τριπλ κράουν. Καθόλου άσχημα για ένα παιδί που άρχισε την καριέρα του από τη Βέροια, έγινε γνωστός μέσω Ισλανδίας για να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό....

Οι φωτογραφίες είναι από την συνέντευξη που παραχώρησε στο πατρικό του σπίτι το Δεκέμβρη του 1997 στην Ημερήσια