Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Καταγγέλλει το κλείσιμο της ΕΡΤ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

ergatiko naousasAπό το Εργατικό Κέντρο Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καταγγέλλει την κυβέρνηση που με πράξη νομοθετικού περιεχομένου επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων. Έκλεισε την ΕΡΤ με αποτέλεσμα την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Το ΕΚΝ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Να μη σκύψουν το κεφάλι, να μην τρομοκρατηθούν, να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο.
Συμπαραστεκόμαστε:

Α. Στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μπουτάρη, που ξεκίνησαν χθες επίσχεση εργασίας, γιατί είναι απλήρωτοι από το Δεκέμβρη του 2012. Είχαν προηγηθεί στάσεις εργασίας για την πληρωμή των εργαζομένων και την υπογραφή ΣΣΕ. Το ΔΣ του σωματείου τους με συλλογικές διαδικασίες οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια και στην προσπάθεια της εργοδοσίας να προχωρήσει σε εκ περιτροπής εργασία.

Β. Στον αγώνα του σωματείου ξυλουργών που μαζί με τους εργαζόμενους αρνήθηκαν την πρόταση της εργοδοσίας για υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας με 40% μείωση στο μεροκάματο.

Γ. Στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στον Αρβανιτίδη που μπαίνουν στον 4ο μήνα απλήρωτοι. Κάτω από το φόβο και την τρομοκρατία της εργοδοσίας συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους με απεργία το Σάββατο 15 Ιούνη και κεντρική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

Δ. Τον αγώνα των απολυμένων κλω/ργών που σήμερα οργάνωσαν συγκέντρωση έξω από τον ΟΑΕΔ και με απόφαση ΔΣ του σωματείου ΚΛΩΘΩ προχωράν σε νέα γενική συνέλευση την Τρίτη 18 Ιούνη με στόχο τον προγραμματισμό νέων κινητοποιήσεων και κάθοδο στην Αθήνα με βάση τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον πλασματικό χρόνο ασφάλισης των ενταγμένων στην εισοδηματική ενίσχυση που δεν κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι τις 31/12/12 και ακύρωση ασφάλισης, επιστροφή χρημάτων από ταμείο ανεργίας, σύνταξης κλπ. στους απολυμένους της ΤΡΙΚΟΛΑΝ.

  • Θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εκπροσώπους όλων των φορέων με θέμα τις αρνητικές εξελίξεις σε Νοσοκομείο – ΙΚΑ με στόχο την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου και με πρόταση του Εργατικού Κέντρου για 24 πανεργατική – παλλαϊκή απεργία. Δε θα επιτρέψουμε κανένας άνεργος, ανασφάλιστος να μείνει αγιάτρευτος.
  • Οι εργαζόμενοι της ΔΕΤ άμεσα θα βρεθούν αντιμέτωποι με απολύσεις, μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία κλπ. Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για αυτές τις εξελίξεις. Καλούμε τους εργαζόμενοι συλλογικά και οργανωμένα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους.
  • Οι πρόσφατες καταστροφές λόγω καιρικών συνθηκών στους αγρότες της περιοχής μας σημαίνει πολύ λιγότερη παραγωγή, άρα λιγότεροι εργαζόμενοι σε διαλογητήρια και επιχειρήσεις μεταποίησης, άρα ακόμα λιγότερο εισόδημα σε εργάτες, αγρότες και μαγαζάτορες.
  • Νέες απολύσεις αναμένονται σε όλους τους κλάδους και η απλήρωτη εργασία έχει γίνει καθεστώς. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες απειλούνται με διακοπή ρεύματος, νερού, απειλούνται με κατασχέσεις.

ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Μπορεί και πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις να σταματήσει ο σημερινός κατήφορος στα λαϊκά δικαιώματα, να εμποδιστούν τα χειρότερα.
Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας σας καλεί σε μαχητική αισιοδοξία. Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι να δείξουν τη δύναμή τους με βάση τα δικά τους συμφέροντα. Να συμπορευτούν με το Εργατικό Κέντρο, τα ταξικά σωματεία, το ΠΑΜΕ. Συλλογικά και οργανωμένα να σηκώσουν το ανάστημά τους, να βάλουν τέρμα στα βάσανα τους που γεννάει η καπιταλιστική κρίση. Να μην εναποθέσουν τις ελπίδες τους σε καλύτερους διαχειριστές του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.
Να εμπιστευτούν τη δική τους δύναμη".