Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή για τους εργαζομένους στην εταιρεία "Μπουτάρης"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΔΑ

kkeEρώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας κατέθεσε για τους εργαζομένους της εταιρείας "Μπουτάρης" το ΚΚΕ. Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής: 

"Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Οινοποιείο «ΜΠΟΥΤΑΡΗ» στη Στενήμαχο του Δήμου Νάουσας στην Π.Ε. Ημαθίας, διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας χωρίς μειώσεις μισθών. Οι εργαζόμενοι ζουν σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, ενώ παράλληλα οι ίδιοι και οι οικογένειες τους δε μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Την προηγουμένη εβδομάδα πραγματοποίησαν 2ωρες στάσεις εργασίας απαιτώντας από την εργοδοσία την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας χωρίς μειώσεις μισθών και την πληρωμή των δεδουλευμένων 6 μηνών (από το Δεκέμβρη του 2012).

Η εργοδοσία αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που της εξασφάλισε η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, όχι μόνο δεν ικανοποίησε τα αιτήματα των εργαζόμενων, αλλά επιπλέον τους ζήτησε να δεχθούν την εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας.

Οι εργαζόμενοι απαντώντας στην εργοδοτική επίθεση, πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από την αρχή της εβδομάδας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για,

• Την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων και την διασφάλιση της τακτικής πλέον μηνιαίας καταβολής των αποδοχών τους.
• Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας χωρίς μειώσεις μισθών".