Τζιτζικώστας: Εδώ υπήρξε θεομηνία

ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ

xarakopoylos tzitzi2"Εδώ υπήρξε μια θεομηνία" είπε στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, περιγράφοντάς του την ζημιά από την σφοδρή χαλαζόπτωση και πρόσθεσε: "Τα ερωτήματα είναι γιατί φτάσαμε ως εδώ; Υπάρχουν τρόποι για να μην φτάσουν τα πράγματα".

Απαντώντας ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι τέτοια φαινόμενα είχαν να εμφανιστούν είκοσι χρόνια. Συνεχίζοντας ο κ. Τζιτζικώστας πρόσθεσε ότι "εμείς θα γίνουμε ιδιαίτερα πιεστικοί διότι οι άνθρωποι αυτοί έχασαν τις περιουσίες τους".

Κατά την επίσκεψή τους, είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν στις αγροτικές καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση και να ενημερωθούν από τους αγρότες για τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε:

«Είχαμε την ευκαιρία μαζί με τον αρμόδιο Υπουργό να επισκεφτούμε τις πληγείσες περιοχές και να διαπιστώσουμε από κοντά το μέγεθος του προβλήματος που έχει προκύψει στις καλλιέργειες από την χαλαζόπτωση. Δυστυχώς το μέγεθος του προβλήματος είναι πολύ μεγάλο και καλλιεργητές πραγματικά έχασαν τις σοδειές ολόκληρης της χρονιάς.

Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο μέτρο που μας αναλογεί, δράσαμε άμεσα, κάτι που έπραξε και ο αρμόδιος Υπουργός, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στα αγροτικά θέματα. Η ανταπόκριση του Υπουργού και οι δεσμεύσεις τις οποίες έδωσε στους πληγέντες παραγωγούς περιμένουμε να γίνουν πράξη όσο το δυνατόν συντομότερα. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε από την Κυβέρνηση να υλοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα ανακουφίσουν τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχασαν τις σοδειές ολόκληρης της περιόδου».