Μήνυμα συμπαράστασης των εργαζομένων της ΔΕΥΑΒ στους εργαζομένους της ΕΡΤ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

ertΑπό το Σωματείο Εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: «Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που έχει ως συνέπεια την απόλυση όλων των εργαζομένων και την κατάργηση περιφερειακών ραδιοσταθμών, μας βρίσκει αντίθετους και καταγγέλλουμε απερίφραστα, ως Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Βέροιας, την πραξικοπηματικού τύπου απόφαση για κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Η πρόσφατη αυτή απόφαση εντάσσετε στο πλαίσιο της απαξίωσης και της υπολειτουργίας κάθε συλλογικού και δημόσιου αγαθού. Εντάσσεται στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης των πάντων. Γι αυτό πρέπει να αντισταθούμε!
Ως εργαζόμενοι
Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε ενάντια στην κατάργηση των δημόσιων οργανισμών
Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την πραξικοπηματική καταστρατήγηση της συνταγματικής νομιμότητας (άρθρο 14 ΣΤΕ για δικαίωμα πολιτών στην ενημέρωση).
Η αυταρχική άσκηση της εξουσίας σε καμία περίπτωση δε λύνει τα κοινωνικά προβλήματα, αντίθετα, ΤΑ ΕΝΤΕΙΝΕΙ.
Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αποτελούν το πρώτο κύμα των 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης των οργανισμών του Δημοσίου, η πλήρη διάλυση του οποίου αποτελεί στόχο και της κυβέρνησης και της τρόικας. Θύματα δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, θύματα θα είμαστε όλοι, που σιγά-σιγά θα στερηθούμε στοιχειωδών κοινωνικών υπηρεσιών.
Η αιφνιδιαστική και άδικη αυτή απόφαση δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο κανέναν από εμάς. Ο «τρόπος» που παίρνονται τέτοιες αποφάσεις, πρέπει να μας προβληματίσει και να μας αφυπνίσει.
Ποιο θα είναι άραγε το επόμενο θύμα στο βωμό της λογιστικής λογικής και της ευημερίας των αριθμών; Σήμερα η ΕΡΤ, αύριο ποιος;
Σήμερα πρέπει να αντιληφθεί ο καθένας ότι ασφάλεια δεν υπάρχει πουθενά και για κανέναν. Αυτό που επιβάλλεται πλέον είναι ο αγώνας.
Όλοι δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων για την άμεση απόσυρση ή και κατάργηση της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης.
Αγώνας μέχρι την τελική νίκη.

Συμμετοχή στην απεργία

Ως εργαζόμενοι
• Δηλώνουμε για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε ενάντια στην κατάργηση των δημόσιων οργανισμών.
• Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την πραξικοπηματική καταστρατήγηση της συνταγματικής νομιμότητας (άρθρο 14 ΣΤΕ για δικαίωμα πολιτών στην ενημέρωση).
• Φρονούμε ότι οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αποτελούν το πρώτο κύμα των 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης των οργανισμών του Δημοσίου, η πλήρη διάλυση του οποίου αποτελεί στόχο και της κυβέρνησης και της τρόικας. Θύματα δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, θύματα θα είμαστε όλοι, που σιγά-σιγά θα στερηθούμε στοιχειωδών κοινωνικών υπηρεσιών.
Σήμερα πρέπει να αντιληφθεί ο καθένας ότι ασφάλεια δεν υπάρχει πουθενά και για κανέναν. Αυτό που επιβάλλεται πλέον είναι ο αγώνας.
Το Σωματείο μας συμμετέχει μαζί με την Ομοσπονδία μας στην 24ωρη απεργία που αποφάσισαν για τις 13 Ιουνίου 2013 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Όλοι στον αγώνα των εργαζομένων για την άμεση απόσυρση ή και κατάργηση της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης".