Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

alekos1Του Αλέκου Χατζηκώστα

H τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η κυβέρνηση μίλησε για αδιαφάνεια και σπατάλες. Είναι προφάσεις. Εξάλλου τα όσα προβλήματα υπάρχουν την ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι αλλά αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες!

Με την καταδικαστέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση δρομολογεί την κατάργηση και τη συγχώνευση και άλλων δημόσιων φορέων και οργανισμών με σοβαρές συνέπειες για το λαό.

Επομένως ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε πριν οδηγήσουν και άλλα κομμάτια των εργαζομένων στην εξαθλίωση και την απελπισία, είναι η κινητοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα, των ανέργων & απολυμένων, με την οργάνωση συντονισμένων και καλά προετοιμασμένων αγώνων με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, διάρκεια και αποτελεσματικότητα.

Ταυτόχρονα ο δημοσιογραφικός κόσμος της περιοχής μας, θα πρέπει με κάθε τρόπο να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και να καταδικάσει τις κυβερνητικές αποφάσεις.