Μιχαηλίδης: "Απάντηση στην κρίση οι μουσικές εκδηλώσεις" (video)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ

kampouris mixailidisΈνα πλούσιο πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων παρουσιάζει και φέτος η ΚΕΠΑ Βέροιας, καλ΄.ωντας τους φίλους της μουσικής να τις απολαύσουν. Οι εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για το τριήμερο 21-23 Ιουνίου, και το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι πέφτουν πάνω στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. "Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί και θα αγκαλιάσει αυτές τις εκδηλώσεις" τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Μιχαηλίδης και πρόσθεσε: "Φέτος έχουν προγραμματίσει 14 εκδηλώσεις. Κάποιες θα πραγματοποιηθούν την ίδια ώρα. Έχουμε συμπεριλάβει μουσικές από πολλά σημεία της χώρας και του πλανήτη. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι η απάντηση της τοπικής κοινωνίας και της ΚΕΠΑ στην κρίση".

Από την πλευρά του ο διευθυντής Γιάννης Καμπούρης σημείωσε: "Πέμπτος χρόνος και η Εύηχη πόλη δε θα μπορούσε παρά να είναι πιστή στο ραντεβού της με την πόλη και τους ανθρώπους της, παρόλα τα προβλήματα των καιρών. Είναι αδιανόητο η πόλη να σταματήσει να ζει, να δημιουργεί, να εκφράζεται, να ελπίζει. Και η εύηχη είναι ακριβώς αυτή η έκφραση της δυνατής επιθυμίας της πόλης να συνεχίζει να ζει μέσα στο φως.

Το πρόγραμμα έγινε μια προσπάθεια να ισορροπήσει στα νέα οικονομικά δεδομένα, να είναι προσιτό στον καθένα, να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία.

Λυπούμαστε που αναγκαστήκαμε να έχουμε εισιτήριο σε μια από τις μεγάλες εκδηλώσεις της εύηχης. Είναι έξω από τη φιλοσοφία των εκδηλώσεων και από τις προθέσεις μας. Όμως με βάση την πραγματικότητα, αυτή η επιλογή ήταν για εμάς μονόδρομος. Ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που απολογούμαστε για αυτό.

Στο σημείο αυτό μια ιδιαίτερη αναφορά στην Ελευθερία Αρβανιτάκη, που κατανοώντας τις δυσκολίες μας δέχτηκε να στηρίξει την προσπάθειά μας και να έρθει στην πόλη μας με όρους που μας επιτρέπουν να τη χαρούμε με αναλογικά φθηνό εισιτήριο.

Και βέβαια η συγκρότηση του προγράμματος τόσο της εύηχης όσο και του καλοκαιριού που σύντομα θα ανακοινωθεί, δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Δεν είχαμε να αντιπαλέψουμε μόνο τα οικονομικά μας προβλήματα, αλλά και την αρνητική διάθεση που δημιουργούν όλα αυτά που σέρνονται τον τελευταίο καιρό και αφορούν το μέλλον μας ως δομής.

Το επαναλαμβάνω σε κάθε ευκαιρία. Έχουμε απέναντί μας μια πολιτεία που αντί να ευκολύνει το έργο που καλούμαστε να υπηρετήσουμε, καθημερινά εκούσια ή ακούσια αυτό τελικά δεν έχει σημασία, πολλαπλασιάζει τις δυσκολίες στην εκτέλεση του. Αναρωτιέμαι, συνειδητοποιεί κάποιος από αυτούς που παίρνουν με τόσο ελαφριά καρδιά αυτές τις αποφάσεις για τις συνέπειες που αυτές έχουν τελικά στη ζωή μας ;
Η περιφέρεια θα σκοτεινιάσει και μόνο στο κέντρο θα υπάρχουν κάποιες μικρές εστίες φωτός. Και όπως σωστά παρατήρησε μέλος του ΔΣ της ΚΕΠΑ, η κρατική ορχήστρα Αθηνών έδωσε την πρώτη της συναυλία στη διάρκεια της κατοχής. Κάθε συνειρμός δικός σας.

Ανεξάρτητα από ότι και αν λέγεται, η απάντηση μας είναι μία. «Είμαστε εδώ και θα είμαστε και αύριο». Κανείς δε μπορεί να στερήσει το δικαίωμα των πολιτών να ζουν σε ένα φωτεινό και ζεστό περιβάλλον, ένα περιβάλλον που προδιαθέτει να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο. Καμιά εξουσία δε μπορεί να επιβάλλει σε μια κοινωνία να ζει στο παρελθόν.

Να εκφράσω το σεβασμό μου σε όλους τους συναδέλφους που σε πείσμα της έρπουσας φημολογίας, δήλωσαν παρόν στη συνολική προσπάθεια να εκπέμψουμε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.
Να σας πληροφορήσω ότι ήδη σχεδιάζεται όχι μόνο το πρόγραμμα του φθινοπώρου, αλλά και το νέο ετήσιο πρόγραμμα δράσης. Ακόμα προσδιορίζονται οι ανάγκες των σχολών μας και ότι άλλο έχει σχέση με τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της ΚΕΠΑ σε όλα τα επίπεδά της. Σε αναμονή λοιπόν και των θέσεων του διδακτικού προσωπικού που θα εγκριθούν και της διαδικασίας πλήρωσης τους που θα ακολουθήσει, η ΚΕΠΑ προετοιμάζεται να υποδεχτεί τους μαθητές της τη νέα περίοδο που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και να ξεκινήσει παράλληλα την υλοποίηση του συνολικού της προγραμματισμού".