Ερώτηση στην Βουλή από το ΚΚΕ για την χαλαζόπτωση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

xalaziEρώτηση για την χαλαζόπτωση της Παρασκευής η οποία προκάλεσε ζημιές στην αγροτική παραγωγή κατέθεσε στην Βουλή το ΚΚΕ. Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρει: "Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν, για ακόμη μια φορά, σε οπωροφόρα δέντρα (κεράσια και πρώιμες ποικιλίες ροδάκινων), σιτηρά, αμπέλια, κηπευτικά, κ.α. από ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε το βράδυ της 7ης Ιούνη περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας, Κοζάνης και Γρεβενών.

Συγκεκριμένα επλήγησαν καλλιέργειες σε περιοχές των Δήμων Βέροιας και Αλεξάνδρειας στην Π.Ε. Ημαθίας καθώς και στο Βελβεντό και περιοχές Δήμου Ελιμείας στην Π.Ε. Κοζάνης, δίνοντας ουσιαστικά τη «χαριστική βολή» σε πολλούς αγρότες. Ειδικότερα στο Καρπερό της Π.Ε. Γρεβενών και τη γύρω περιοχή η καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων αγροτικών καλλιεργειών ήταν ολική καθώς η χαλαζόπτωση ήταν από τις σφοδρότερες των τελευταίων δεκαετιών.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να εκτιμηθούν άμεσα οι ζημιές που έγιναν στις αγροτικές καλλιέργειες και να εξασφαλιστεί, άμεσα, από τον ΕΛΓΑ η ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των αγροτών στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν".