Ολοκλήρωσε τις συναντήσεις του με φορείς της Ημαθίας, κλιμάκιο της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΗΜΑΘΙΑ

bezas kontsantinidisΣτο πλαίσια της Προσυνεδριακής Στάσης Κεντρικής Μακεδονίας της, κλιμάκιο του κόμματος πραγματοποίησε συσκέψεις με τοπικούς φορείς Ημαθίας. Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν οι Βουλευτές Φλώρινας και Θεσπρωτίας Στάθης Κωνσταντινίδης και Αντώνης Μπέζας οι οποίοι μαζί με τους βουλευτές Τσαβδαρίδη Λάζαρο, Βεσυρόπουλο Απόστολο και Μπατσαρά Γεωργία, τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε Ημαθίας Ακριτίδη Σάββα, τον Περιφερειάρχη Οργανωτικού Δυτικής Κεντρικής Μακεδονίας Κορώνα Νίκο και τον Τομεάρχη Οργανωτικού Ημαθίας Ταπαζίδη Δημήτριο συνάντησαν τοπικούς φορείς και κατέγραψαν τα προβλήματά τους. Συγκεκριμένα συναντήθηκαν με φορείς από τον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση, από τον ιατρικό χώρο, από τα σώματα ασφαλείας καθώς, με εκπροσώπους των εργατικών κέντρων, πολιτιστών συλλόγων αλλά και αιρετών της αυτοδιοίκησης (15-16 φορείς ήταν συνολικά).

Μετά το πέρας των συναντήσεων οι κ. Μπέζας, Κωνσταντινίδης, μίλησαν στον τοπικό τύπο για τις επαφές με τους τοπικούς φορείς. "Δεν είδαμε κάτι που δεν περιμέναμε. Η Ημαθία στηρίζεται στην αγροτική παραγωγή και την μεταποίηση κι έχει προοπτικές. Υπάρχουν όμως κάποια προβλήματα όπως η γραφειοκρατία που λειτουργούν ως βαρίδια. Επίσης είδαμε θέματα που αφορούν την υγεία αλλά και την ασφάλεια. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα και κάποια άλλα που χρειάζονται πίεση για να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και να δοθούν λύσεις. Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα που αφορούν την ρευστότητα και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα προς τους δανειστές" τόνισαν οι επικεφαλής του κλιμακίου, βουλευτές της ΝΔ και πρόσθεσαν ότι πρέπει να επιταχυνθούν διαδικασίες όπως η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, οι οποίες χωρίς οικονομικό κόστος μπορούν να διευκολύνουν δράσεις για την ανάπτυξη της χώρας.

Αναφορικά με την κεντρική πολιτική που ακολουθεί η τρικομματική κυβέρνηση, οι κ. Μπέζας, Κωνσταντινίδης τόνισαν ακόμη κι αν χαρίζονταν το 2010 τα χρέη της χώρας, σήμερα το εξωτερικό χρέος θα ξεπερνούσε τα 100 εκ. ευρώ. Επίσης σημείωσαν ότι έχουν γίνει θυσίες από τον ελληνικό λαό, αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση και υπάρχει φως στο τούνελ.

Όσον αφορά τις περικοπές μισθών, σημείωσαν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια μειώσεων και ότι για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας θα πρέπει να αναζητηθούν άλλοι τρόποι όπως πχ η πάταξη της γραφειοκρατίας, η μείωση του ενεργειακού κόστους κλπ. "Βασική επιδίωξη είναι να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας και μέσα από αυτόν να προκύψουν θέσεις εργασίας. Θέλουμε έναν μικρότερο κι αποτελεσματικότερο δημόσιο τομέα και γι αυτόν τον λόγο θα αξιολογηθούν δομές για να γίνει στην συνέχεια ένας εξορθολογισμός του δημοσίου" είπαν οι κ. Μπέζας, Κωνσταντινίδης. Σε ερώτηση για το τι πρόκειται να γίνει με τους εργαζομένους, απάντησαν ότι κάποιοι θα μπουν στην "κινητικότητα" για να καλύψουν κενά που θα δημιουργηθούν ενώ κάποιοι άλλοι όπως επίορκοι και αυτοί που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις θα πρέπει να φύγουν από το Δημόσιο.