Συνέδριο φυσικοθεραπείας στην Θεσσαλονίκη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΓΕΙΑ

fisikotherΗ οργανωτική επιτροπή του διεθνούς συνεδρίου φυσικοθεραπείας που διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη στις 7,8 και 9 Ιουνίου 2013 ανακοίνωσε ότι το συνέδριο θα καλύψει όλες τις θεματικές ενότητες που άπτονται της Φυσικοθεραπείας όπως Μυοσκελετικά, Ρευματολογικά, Νευρολογικά, Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Parkinson, Καρδιοχειρουργικά, Αποκατάσταση ασθενών με τεχνητή καρδιά, Αθλητιατρικά καθώς και ογκολογικά προβλήματα.

Την θεματολογία θα αναπτύξουν ιατροί, φυσικοθεραπευτές αλλά και άλλες υγειονομικές ειδικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η συμμετοχή ασθενών μέσω των Συλλόγων και των Φορέων τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε την συμμετοχή του Συλλόγου Ασθενών με την νόσο του Parkinson, του Συλλόγου καρκινοπαθών Βορείου Ελλάδας και άλλων.

Στην Τελετή Έναρξης θα συμμετάσχει η εθελοντική ομάδα προσβασιμότητας του Α.Π.Θ. με θέμα "Ο Λόγος και η Αντίσταση των Αποκλεισμένων".

Την Παρασκευή επίσης υπάρχει στρόγγυλη τράπεζα με θέμα Φυσική Αποκατάσταση στην Σκλήρυνση κατά Πλάκας, από τον καθηγητή νευρολογίας κύριο Ωρολογά Α. καθώς και η αποκατάσταση μετά από χειρουργείο της Σπονδυλική Στήλης.

Το Σάββατο 8 Ιουνίου θα αναφερθούμε στα προβλήματα ασθενών με Νόσο του Parkinson, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ασθενών Πάρκινσον Βορείου Ελλάδος, ενώ σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Καρδιοχειρουργική κλινική του ΑΧΕΠΑ θα συζητήσουμε τα προβλήματα και την αποκατάσταση σε ασθενείς με συσκευή υποστήριξης αριστερής κοιλίας καθώς και το σύγχρονο τρόπο αντιμετώπισης σε ρευματοπάθειες όπου συμμετέχει η Δ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Γ.Ν. Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης.

Η υπόλοιπη θεματολογία του συνεδρίου επικεντρώνεται κυρίως σε μυοσκελετικά προβλήματα και αθλητιατρικές κακώσεις καθώς και τεχνικές κινητοποίησης και μεθόδους αποκατάστασης αυτών των προβλημάτων.

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει η συζήτηση και προσέγγιση στα προβλήματα παιδιών με Εγκεφαλική Παράλυση που θα αναλυθεί από την Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής.

Σας επισυνάπτουμε το επίσημο πρόγραμμα του συνεδρίου και για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.physiothes.gr/sinedrio.