Άρχισαν τα Παύλεια

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΦΟΡΑ

VimaLitourgia05Την Κυριακή 2 Ιουνίου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία στο «Βήμα» του αποστόλου Παύλου στη Βέροια, με την ευκαιρία της έναρξης των ΙΘ΄ Παυλείων που φέτος έχουν το γενικό θέμα: «Εξουσία και Διακονία».

Tο βράδυ διοργανώθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου Νάουσας εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στο πλαίσιο των ΙΘ΄Παυλείων, που είχε τον τίτλο: «Στη διακονία του θείου λόγου».

Χαιρετισμό απηύθυνε στην αρχή ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων και στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας Αρχιμ Διονύσιος Ανθόπουλος ο οποίος έκανε έναν απολογισμό του πλούσιου πνευματικού έργου της κατηχητικής χρονιάς που έληξε. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις επιμορφωτικές συνάξεις κατηχητών, στην διημεριδα κατηχητών που έγινε σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τις προσκυνηματικές - εκπαιδευτικές εκδρομές που έγιναν στη Πολωνία για τη συμμετοχή σε συνάντηση ορθοδόξων νέων από πολλές χώρεςκλπ. Επίσης αναφέρθηκε στα νέα κατηχητικά βοηθήματα, τους μαθητικούς διαγωνσμούς και τη διοργάνωση κατασκηνώσεων.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τις παιδικές χορωδίες Βεροίας και Ναούσης της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθως απονεμήθηκαν τα βραβεία του Παύλειου μαθητικού διαγωνσμού (2012) που είχε ως θέμα «!00 χρόνια ελευθερία», καθώς και του διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα: «το δικό μου Πάσχα».
Τέλος σε κλίμα ενθουσιασμού απονεμήθηκαν τα έπαθλα των διενοριακών πρωταθλημάτων «Δημήτριος Βικέλας» σε ποδοσφαιρο 5Χ5 και Βόλλεϋ.