Μεγάλο αρχαίο δημόσιο συγκρότημα βρήκε η αρχαιολογική σκαπάνη στη Μίεζα - Ίσως είναι το κτίριο της Σχολής Αριστοτέλους (video)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΦΟΡΑ

kotaridoy diazomaΠάνω σε ένα μεγάλο δημόσιο συγκρότημα, δίπλα στο θέατρο της Μίεζας στον Κοπανό, έπεσε η αρχαιολογική σκαπάνη. Το εύρημα είναι σε ιδιωτικό χώρο και θα πρέπει να λυθεί το ιδιοκτησιακό (με ανταλλαγές) για να μπορέσει να προχωρήσει η αξιοποίησή του. Αυτό είπε σε συνέντευξη τύπου η Αγγελική Κοτταρίδου, μιλώντας για τα σχέδια αξιοποίησης του ευρύτερου χώρου της Μίεζας. Το κτίριο που βρέθηκε ίσως είναι οι εγκαταστάσεις της σχολής του Αριστοτέλη.

Όσον αφορά την αξιοποίηση του χώρου, ο στόχος είναι να ενοποιηθεί όλος ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Μίεζας. "Το 2014 πρέπει να έχουμε όλες τις μελέτες έτοιμες για να τις εντάξουμε στο νέο κοινοτικό πακέτο στήριξης" είπε η κ. Κοτταρίδου. Εκτός από τις διαδρομές στον ενιαίο αρχαιολογικό χώρο, στόχος της αρχαιολογικής υπηρεσίας είναι να δημιουργηθούν "πράσινες δράσεις" αλλά και ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα εργασίας για την ανάδειξη αρχαίου θεάτρου. 

"Στόχος μας είναι να καθυστερήσουμε τον επισκέπτη. Να χρειάζεται 2-3 ημέρες για να επισκεφθεί τα μνημεία. Αυτή την περίοδο εκπονούμε κι ένα μάστερ πλαν για την Βέροια. Θέλουμε να ανοίξουμε πολλές από τις κλειστές εκκλησίες" είπε η κ. Κοτταρίδου.