Ο πρόεδρος του "Διαζώματος" Σ. Μπένος επισκέφθηκε το αρχαίο θέατρο των Αιγών

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΘΕΑΤΡΟ

dimarxos benosΠεριήγηση στο αρχαίο θέατρο των Αιγών, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία  του σωματείου «Διάζωμα» συνοδευόμενη από την Δήμαρχο Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών και Τουρισμού, Άρη Λαζαρίδη, το πρωί της Τρίτης 4 Ιουνίου. 

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του «Διαζώματος» με επικεφαλής τον Πρόεδρο του σωματείου και πρώην Υπουργό Πολιτισμού, Σταύρο Μπένο, ξεναγήθηκαν στο χώρο του αρχαίου θεάτρου όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να αξιολογήσουν τη σημερινή κατάσταση του θεάτρου.

Στη διάρκεια της περιήγησης τέθηκε εκ νέου η πρόταση ένταξης του θεάτρου στο ευρύτερο επιχειρησιακό σχέδιο ανάδειξης του Βασιλικού Ανακτόρου που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με τις σχετικές εργασίες μάλιστα να προχωρούν με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Η πρόταση εδράζει στην ιδέα μετατροπής του χώρου σε επισκέψιμο μνημείο ώστε οι σύγχρονοι επισκέπτες των Αιγών να γνωρίσουν τον τόπο όπου δολοφονήθηκε ο Φίλιππος Β’, γεγονός που εν συνεχεία οδήγησε στη στέψη του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως Βασιλιά των Μακεδόνων, σφραγίζοντας μια για πάντα την ιστορία.

Ο κ. Μπένος υπογράμμισε πως το «Διάζωμα» προθυμοποιείται να υποστηρίξει μια τέτοια προσπάθεια, προσφέροντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία των μελών του, ενώ τόσο η κ. Ουσουλτζόγλου όσο και ο κ. Λαζαρίδης τόνισαν τη σπουδαιότητα ανάδειξης του χώρου όπου διαδραματίστηκαν γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο και την ιστορία.