Έχασε από τα Μουδανιά το Νεόκαστρο

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

neokastro diavatos1Στην Α1 τοπική ερασιτεχνική κατηγορία θα παίζει και τη νέα περίοδο το Νεόκαστρο. Στο τελευταίο ματς της σειράς των μπαράζ, έχασε με 1-2 από τα Μουδανιά και τερμάτισε στην δεύτερη θέση του ομίλου. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο αποτελεσματικοί στο πρώτο μέρος και αιφνιδίασαν επιτυγχάνοντας δυο τέρματα στο πρώτο ημίωρο. Εκεί τα πράγματα τελείωσαν. Παρά την διάθεση των παικτών του Νεοκάστρου και τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, δεν κατάφεραν να ξαναμπούν στην διεκδίκηση της πρόκρισης και μοιραία έχασαν την μάχη για την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους Ημαθιώτες. Μόλις στο 5’ κέρδισαν πέναλτι όταν ο Σακελαρίδης ανέτρεψε τον Ταρασίδη. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Κελεσίδης και έγραψε το 0-1. Μετά το γκολ το Νεόκαστρο άσκησε πίεση αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, τα Μουδανιά στο 29’ έφτασαν στο 0-2. Ο Παναγιωτόπουλος έκανε την σέντρα και ο Ταρασίδης με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το Νεόκαστρο έψαξε ένα γκολ στο πρώτο μέρος και λίγο πριν την εκπνοή μείωσε το σκορ. Ο Σπάσιτς έσπρωξε μέσα στην περιοχή τον Λαμπριανίδη και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, το οποίο εύστοχα κτύπησε ο Καφές γράφοντας το 1-2.

Στην επανάληψη, το Νεόκαστρο έψαξε το γκολ της ισοφάρισης κι έχασε δυο καλές ευκαιρίες στο 51’ και στο 54’. Στο 51’ μετά από φάση διαρκείας, ο Παπαδόπουλος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα χτύπησε σε πόδι αμυντικού και κατέληξε σε κόρνερ. Στο 54’ ο Καφές μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Στις ευκαιρίες των γηπεδούχων απάντησαν τα Μουδανιά στο 67’. Ο Σπάσιστς βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Σακελαρίδη, αλλά ο τερματοφύλακας του Νεοκάστρου απόκρουσε κόρνερ. Στο 69’ το Νεόκαστρο άγγιξε την ισοφάριση όταν ο Σαμψωνίδης εκτέλεσε φάουλ, ο Παπαδόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Μπούφι αλλά η κεφαλιά του χτύπησε στο δοκάρι. Από εκεί και μετά το ματς κύλησε χωρίς μεγάλες ευκαιρίες.

* Η παραμονή του Νεοκάστρου στην Α1 ερασιτεχνική, θα οδηγήσει τον Στενήμαχο στην Α2 κατηγορία.

Αχιλλέας Νεοκάστρου: Σακελλαρίδης, Βαλδήρ, Χαραλαμπίδης, Κουβατσίδης, Μπούφι, Παπαδόπουλος, Λαμπριανίδης, Ξαφέντης (46' Τζεϊρανίδης), Σαμσωνίδης, Καφές, Ντούλας (46' Τοπαλίδης)

Μουδανιά: Μπέλος, Μπερμπερίδης, Ζαμπούρης, Καράγαλης, Τατσόγλου, Κάρτας (90' Ντόι), Κελεσίδηε (79' Αλμανίδης), Σπάσιτς, Γεροθανάσης, Παναγιωτόπουλος, Ταρασίδης (71' Βαν Τόρεν)