ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Οίνοι Βιολογικής Καλλιέργειας ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ

Οίνοι Βιολογικής Καλλιέργειας ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ
Δείτε την επιχείρηση στον χάρτη Γιαννακοχώρι
59200 Νάουσα
Τηλέφωνο: 2332051066
Fax: 2332051066
Κινητό: 6972408691 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Ιστοσελίδα
Υπεύθυνος: Ανθοπούλου-Κελεσίδου Μαρία
Φιλικό url: www.pliroforiodotis.gr/ktima-kelesidi
Βρείτε μας στο Facebook


Κτήμα Κελεσίδη

 

Κτήμα Κελεσίδη

Επισκέψιμο οινοποιείο στο Γιαννακοχώρι

 

Σε υψόμετρο 345 μέτρων και σε απόσταση 5 χλμ. από τη Νάουσα, στο Γιαννακοχώρι συναντάμε το Κτήμα Κελεσίδη. Τα 65 στρέμματα αμπελώνα, βρίσκονται μέσα στη ζώνη Οίνων Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας, σε μία χαρισματική περιοχή από άποψη εδάφους και μικροκλίματος. 

Το οινοποιείο του κτήματος, στεγάζεται σε διώροφο πέτρινο διατηρητέο κτίσμα, αναπαλαιωμένο σε παραδοσιακό τοπικό αρχιτεκτονικό ρυθμό που περιμένει να αγκαλιάσει τον κάθε επισκέπτη εντυπωσιάζοντας τον με την φιλοξενία και σαγηνεύοντάς τον με τις γευστικές πανδαισίες των πέντε εκλεκτών οίνων βιολογικής γεωργίας Κελεσίδη. Λόγω της καλλιέργειας, της προσεκτικής οινοποίησης και της περιορισμένης παραγωγής συγκεντρώνουν ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η καλλιέργεια του αμπελώνα γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες της βιολογικής γεωργίας, δηλαδή με τη χρήση μεθόδων και τεχνικών φιλικών προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

 

ktima kelesidi

 

  

ktima kelesidi

Μερχάλι: Λευκός Ξηρός Τοπικός Οίνος Ημαθίας. Οινοποιείται από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο και ροδίτη. Έχει χαρακτήρα νεανικό και δροσερό με απαλό φρουτώδες άρωμα. Καταλώνεται φρέσκο ( μέχρι 26 μήνες ) και συνοδεύει ψάρια , πουλερικά, ζυμαρικά, πίτσες, σαλιγκαρια, και φρούτα. Πίνεται δροσερό σε θερμοκρασία (10-12 C).

 

ktima kelesidi

Μερχάλι: Ερυθρός Ξηρός. Οινοποιείται από την ερυθρή ποικιλία της ζώνης Ο.Π.Α.Π. Ξινόμαυρο και παλαιώνεται σε καπνισμένα δρύινα βαρέλια για 12 μήνες. Έχει τη χαρακτηριστική πλούσια γεύση των οίνων της Νάουσας με έντονη την ευχάριστη παρουσία του βαρελιού. Μπορεί να καταναλωθεί αμέσως ή να περιμένει για τουλάχιστον 6 χρόνια πλουτίζοντας περισσότερο το άρωμα και τη γεύση του. Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, κυνήγι, δυνατά τυριά. Πίνετε σε θερμοκρασία δωματίου (18 C).

 

ktima kelesidi

Αροθυμίες: Οίνος Ερυθρός από την ποικιλία Ξiνόμαυρο, Sarlot, Syrah. Με απαλή γεύση και φρουτώδες άρωμα Οινοποιείται απο τις ποικιλίες Merlot, Syrah και ξινόμαυρο. Έχει χαρακτήρα νεανικό, με απαλή γεύση και φρουτώδες άρωμα. Καταναλώνεται φρέσκο (μέχρι 26 μήνες) και συνοδεύει ελαφρά πιάτα, μαλακές κόκκινες σάλτσες, ζυμαρικά, πίτσες και φρούτα. Πίνεται σε θερμοκρασία 15 - 18 C.

 

ktima kelesidi

Κράστα: Ερυθρός Ξηρός Τοπικός Οίνος Ημαθίας. Οινοποιείται από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο και Merlot. Φρουτώδες με δυνατή γεύση και έντονο ρουμπινί χρώμα. Μπορεί να καταναλωθεί αμέσως ή να περιμένει 4 - 5 χρόνια. Συνοδεύει ιδανικά χοιρινό, αρνί και τυριά. Πίνεται σε θερμοκρασία δωματίου (18C).

 

ktima kelesidi

Σαμπανίτσα: Ερυθρός Ημίγλυκος ΟΠΑΠ Νάουσα. Οινοποιείται από την ερυθρή ποικιλία της ζώνης Ο.Π.Α.Π. Αχ! Ξινόμαυρο. Τη βελούδινη γλυκιά γεύση του μπορείτε να απολαύσετε ασυνόδευτη ή να τη συνοδεύσετε με φρούτα, γλυκά , ξηρούς καρπούς. Στο τραπέζι έχει τη θέση του με καθημερινά πιάτα ή ως επιδόροπιο. Πίνετε δροσερό σε θερμοκρασία 14C.

 

ktima kelesidi

Ευωδέας: Τοπικός οίνος Ερυθρός ξηρός. Οινοποιείται από τις ποικιλίες Merlot, Syrah και Ξινόμαυρο. Έχει χαρακτήρα δυνατό με ιδιαίτερη γεύση και πλούσιο άρωμα. Μπορεί να καταναλωθεί αμέσως ή να περιμένει 8-10 χρόνια και συνοδεύει πικάντικα πιάτα, κυνήγι, ψητά, τυριά και φρούτα. Πίνεται σε θερμοκρασία 17C.

ktima kelesidi

 

Ευωδέας: Τοπικός οίνος Λευκός ξηρός.

 

 

ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ

Στον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου "Berliner Wein Trophy 2012", που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στις 27-29 Ιουλίου 2012, τα κρασιά του Κτήματος Κελεσίδη από το Γιαννακοχώρι, απέσπασαν ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλειο. Πρόκειται για τα κρασιά «Μέρχαλι» (ασημένιο βραβείο) και «Αροθυμίες» (χρυσό βραβείο).

Ο διαγωνισμός Οίνου "Berliner Wein Trophy” είναι ο μεγαλύτερος της Γερμανίας, με συνολικά 7.200 δείγματα κρασιών, 4.500 δείγματα τον Φεβρουάριο και 2.700 τον Ιούλιο του 2012.

 

ktima kelesidi

 

Στο "Κτήμα Κελεσίδη", μπορείτε επίσης να βρείτε αμπελόφυλλα και σάλτσα ντομάτας (προϊόντα βιολογικής γεωργίας) ενώ κάθε χρόνο, από το Σεπτέμβριο έως το Νοέμβριο, λειτουργεί στο οινοποιείο το καζάνι όπου παράγεται το παραδοσιακό τσίπουρο “τραγουδόσπορος”.

 

ktima kelesidi

 

Τώρα μπορείται να παραγγείλετε τα κρασιά της αρεσκείας σας, για την προσωπική σας συλλογή ή για κάποιο δώρο μέσω ίντερνετ. Η αποστολή γίνετε με courier και τα έξοδα επιβαρύνουν το τελικό κόστος των προϊόντων. Η εξόφληση της παραγγελίας γίνετε με την αντικαταβολή των χρημάτων ή με προηγούμενη συνεννόηση με το τμήμα πωλήσεων.

 

Για οποιοδήποτε λόγο ή σκοπό μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Kάποιος εκπρόσωπός μας θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει άμεσα.

ktima kelesidi

 

Οίνοι Βιολογικής Καλλιέργειας ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ

Τηλ. 2332051066

Website: www.ktimakelesidi.gr

E-mail: info@ktimakelesidi.gr

 

 

 


   Επισκέψεις: 2036
Powered by Sigsiu.NET RSS Feeds