ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΒΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗ - Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΒΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗ  - Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος
Δείτε την επιχείρηση στον χάρτη Αλεξάνδρου Παπάγου 23Α
59300 Αλεξάνδρεια
Τηλέφωνο: 2333028222
Κινητό: 6942017405 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Φιλικό url: www.pliroforiodotis.gr/dimitriadou

 

ΒΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗ

 

Η Βάνα Δημητριάδου-Μπρουσκέλη γεννήθηκε στην Ορεστιάδα Έβρου το 1971. Αποφοίτησε από το 2ο λύκειο Ορεστιάδας με άριστα και συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Ακαδημία Φιλιππούπολης στη Βουλγαρία. Αποφοίτησε το 1996 με το βαθμό «λίαν καλώς». Ακολούθησε η αναγνώριση του πτυχίου της αλλοδαπής από το ΔΙΚΑΤΣΑ το επόμενο έτος.  

Η Ιατρός Βάνα Δημητριάδου-Μπρουσκέλη εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑΣ, στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βέροιας αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο ‘ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ’ Θεσ/νίκης. Παράλληλα με την κυρίως ειδικότητα  της Ω.Ρ.Λ., ειδικεύθηκε επί 2 χρόνια στο μετεκπαιδευτικό ινστιτούτο βελονισμού ΕΛΛΑΣ στο βιοιατρικό βελονισμό.Μετά από πολυετείς μεταπτυχιακές σπουδές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής "ΑΓ.ΛΟΥΚΑΣ" στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. 

Είναι μέλος της Ελληνικής Ω.Ρ.Λ. Εταιρίας, της Ω.Ρ.Λ. Εταιρίας Βορείου Ελλάδος, της Παγκόσμιας Εταιρίας Βελονισμού(ICMART), της Εταιρίας Βελονισμού Βορείου Ελλάδος.

 

 ΒΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗ


Από τον Μάρτιο του 2009 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο μαζί με τον σύζυγο της, Χειρουργό Ουρολόγο Νικόλα Μπρουσκέλη (γιο του αείμνηστου Δημήτρη Μπρουσκέλη, δικηγόρου και Δημάρχου Αλεξανδρείας από το 1982-1990) στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, επί της Αλεξάνδρου Παπάγου 23Α (έναντι της εισόδου της Ελληνικής Αστυνομίας).

 

ΒΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗ


Στο ιατρείο της διατηρεί:

 - Τμήμα Βιντεονυσταγμογραφίας (εξειδικευμένη εξέταση ιλίγγου).

 - Ενδοσκόπια για ενδοσκοπική διάγνωση ωτός-ρινός-λάρυγγα.

 - Το πρόγραμμα της SIEMENS για εφαρμογή και ρύθμιση ακουστικών βαρηκοΐας.

 

 

Πλήρη ακουολογικό εργαστήριο:

- Ακουογράφο για ακουομετρικό διάγραμμα.

 - Τυμπανογράφο για τυμπανόγραμμα, ηχητικά αντανακλαστικά, έλεγχο ευσταχιανής σάλπιγγας.

- Ωτοακουστικές εκπομπές για έλεγχο βρεφικής - παιδικής βαρυκοοίας.

 

ΒΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗ

 

Παράλληλα λειτουργεί εργαστήριο:

- Ιατρικού βελονισμού

- Ηλεκτροβελονισμού

 - Ωτοβελονισμού και ΤΕΣΤ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑΣ ΤΡΟΦΩΝ

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 

Μήπως κάποιες τροφές «τρώνε» τον οργανισμό σας;

 Το μόνο παγκοσμίως επιστημονικά αναγνωρισμένο με αποτέλεσμα σε 40 λεπτά.

   

ΤΕΣΤ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑΣ ΤΡΟΦΩΝ 

 Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το Τεστ Δυσανεξίας Τροφών κάνοντας κλικ εδώ!

 

ΜΕΘΟΔΟΣ TOMATIS

 

Η Μέθοδος TOMATIS® δημιουργήθηκε και τελειοποιήθηκε από τον Alfred Tomatis (1/1/1920 – 25/12/2001), ένα Γάλλο ιατρό ο οποίος εξειδικεύτηκε στην ωτορινολαρυγγολογία. Αφιέρωσε σημαντικό μέρος του επαγγελματικού βίου του στη μελέτη της σχέσης αυτιού και φωνής, και κατ’ επέκταση της σχέσης ακρόασης και επικοινωνίας. Οι ανακαλύψεις του έγιναν στο εργαστήριο φυσιολογίας της Σορβόννης και παρουσιάστηκαν στην Ακαδημία Επιστημών το 1957 και την Ακαδημία Ιατρικής του Παρισιού το 1960.

Ακουστικό Πρόγραμμα- Ακουστική Θεραπεία 

Ένας άνθρωπος είναι δυνατό να έχει ικανοποιητική ακοή αλλά να ακούει ανεπαρκώς. Το ηχητικό μήνυμα ακούγεται ορθά αλλά δεν αναλύεται επαρκώς μέσα σε ένα συναισθηματικό πλαίσιο. Ο εγκέφαλος αυτοπροστατεύεται δημιουργώντας προσχώματα τα οποία είναι δυνατό να ευνοήσουν την ανάπτυξη διαφόρων διαταραχών. Λέγεται ότι “η ακρόαση διακόπτεται”. Η μέθοδος TOMATIS διεγείρει τον εγκέφαλο. Οι συνεδρίες ακρόασης είναι δυνατό να επαναλαμβάνονται χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένες συσκευές που διεγείρουν τον εγκέφαλο και τον βοηθούν να αναλύει πιο αποτελεσματικά το αισθητηριακό μήνυμα. Η καλοσυντονισμένη ακρόαση είναι δυνατό να σου αλλάξει τη ζωή.  Το αυτί δεν χρησιμοποιείται μόνο για ακοή. Διεγείρει επίσης τον εγκέφαλο και ισορροπεί τον άνθρωπο. Η καλοσυντονισμένη ακρόαση είναι συνεπώς βασικό συστατικό για τη προαγωγή της ανάπτυξης της προσωπικότητας. 

Οι συσκευές TOMATIS είναι σχεδιασμένες να δημιουργούν μια μοναδική διαφορά ηχητικής αντίληψης. Αυτό το ηχητικό αποτέλεσμα προκαλεί τη συστολή και χαλάρωση των μυών του εσωτερικού του αυτιού. Αυτή η παλινδρομική κίνηση γίνεται δυνατή λόγω της απότομης εναλλαγής από χαμηλές, συχνότητες μπάσων, οι οποίες δεν απαιτούν ιδιαίτερη προσπάθεια εκ μέρους του αυτιού, σε υψηλότερες, οξείες συχνότητες που απαιτούν από το αυτί μια ειδική προσπάθεια προσαρμογής. Αυτή η δραστηριότητα είναι σαν άσκηση γυμναστικής για το αυτί, το οποίο χάρη στην επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα και τη σταδιακή κινητοποίηση του αυτιού, βελτιστοποιεί την αποστολή αισθητηρίων ηχητικών μηνυμάτων στον εγκέφαλο. 

Προγράμματα της μεθόδου Tomatis αφορούν: 

Παιδιά: Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (ΔΑΔ), Διαταραχή Προσοχής, Σχολική Πορεία, Εξετάσεις, Μαθησιακές Δυσκολίες, Γλωσσικές Διαταραχές, Ενσωμάτωση ξένων γλωσσών. 

Ενήλικες: Γλωσσικές Διαταραχές, Δυσκολίες μάθησης, Στρες και άγχος, Ενσωμάτωση ξένων γλωσσών, Φωνή και μουσικότητα, Ψυχολογικές και Συναισθηματικές διαταραχές. 

Τρίτη Ηλικία: Ενέργεια, Μνήμη και Συγκέντρωση, Προσωπική Ανάπτυξη και Ευεξία. 

Εγκύους: Προετοιμασία για τοκετό, Προσωπική Ανάπτυξη και Ευεξία.

Διαβάστε περισσότερα για την Μέθοδο Tomatis κάνοντας κλικ εδώ!

 

ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧ

anthoiamata mpax

 

Όταν νιώθουμε πλήρεις, χαρούμενοι και θετικοί, απολαμβάνουμε καλύτερη υγεία. Εισπράττουμε περισσότερα από τη ζωή και μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα στους φίλους και την οικογένειά μας. Ορισμένες φορές όμως, χρειαζόμαστε μια μικρή βοήθεια προκειμένου να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις ισορροπίες και να προχωρήσουμε μπροστά. Στις περιπτώσεις αυτές μπορούν να βοηθήσουν τα ανθοϊάματα του Bach.

 

Τα ανθοϊάματα Μπαχ (Bach Flower Remedies) είναι μια εναλλακτική μέθοδος θεραπείας, την οποία ανακάλυψε ο Άγγλος γιατρός Έντουαρντ Μπαχ, στις αρχές του 20ου αιώνα. Παρασκευάζονται από 38 διαφορετικά λουλούδια της Αγγλίας και είναι τελείως ακίνδυνα, χωρίς καμία παρενέργεια ή αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα ή ουσίες. Έτσι μπορεί να τα πάρει καθένας (ακόμα και μωρά και ζώα), αρκεί να βρει ποια από τα 38 ταιριάζουν στην δική του περίπτωση.

 

Τα ιάματα Μπαχ ανήκουν στις ενεργειακές θεραπείες. Σύμφωνα με τους θεραπευτές και όσους τα χρησιμοποιούν, θεραπεύουν το νοητικό και συναισθηματικό μέρος του ατόμου και γι’ αυτό κατόπιν μπορούν να θεραπεύσουν και το φυσικό σώμα, αφού οι αιτίες των περισσότερων ασθενειών βρίσκονται σ' εκείνα τα επίπεδα. Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να έχει ελλείψεις στον οργανισμό του λόγω κακών διατροφικών ή άλλων συνηθειών. Τα ιάματα Μπαχ δε θα προσθέσουν αυτό το στοιχείο που λείπει, αλλά θα βοηθήσουν το άτομο να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές στη ζωή του, ή τις απαραίτητες κινήσεις και επιλογές (π.χ. επιλογή ενός καλού γιατρού) ή μια αλλαγή στη νοητική και συναισθηματική στάση, τα οποία με τη σειρά τους θα φέρουν αποτέλεσμα στο φυσικό σώμα.

 

Τρόπος παρασκευής

 

Ο συνήθης τρόπος παρασκευής είναι αυτός της ηλιακής μεθόδου, όπου τα επιλεγμένα άνθη μένουν για τρεις ώρες σε νερό πηγής κάτω απ' τον ήλιο. Κατόπιν τα άνθη αφαιρούνται και το ενεργοποιημένο νερό αναμειγνύεται με μπράντι. Σε άλλες περιπτώσεις τα άνθη βράζονται στο νερό πηγής. Το αποτέλεσμα και των δύο μεθόδων είναι το μητρικό ίαμα, το οποίο διαλύεται περαιτέρω για να δημιουργηθούν τελικά τα μπουκαλάκια με τα ανθοϊάματα που αγοράζουμε από τα φαρμακεία.

 

Τρόπος χρήσης

 

Αφού ο θεραπευτής ή το ίδιο το άτομο επιλέξει τα ιάματα που του ταιριάζουν, τα παίρνει τέσσερις φορές τη μέρα, από τέσσερις σταγόνες κάτω απ' τη γλώσσα. Το μάξιμουμ των ιαμάτων που μπορεί να πάρει κάποιος είναι εφτά. Δεν υπάρχει περίπτωση υπερδοσολογίας ή άλλος κίνδυνος, καθώς είναι απολύτως ασφαλή, χωρίς χημικές ουσίες. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι απλά τα ιάματα να μην δουλέψουν.

Διαβάστε περισσότερα για τα Ανθοϊάματα του Μπαχ κάνοντας κλικ εδώ!

 

Εφαρμόζει τις επεμβάσεις της στην Κλινική "ΑΓ. ΛΟΥΚΑΣ",

στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης:

 ΑΜΥΓΔΑΛΕΚΤΟΜΗ 

ΑΔΕΝΟΤΟΜΗ 

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΡΙΝΙΚΟΥ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΣ 

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΡΙΝΟΣ 

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΡΙΝΙΚΩΝ ΠΟΛΛΥΠΟΔΩΝ 

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΙΟΥ ΩΤΟΣ 

ΤΥΜΠΑΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ 

ΜΙΚΡΟΛΑΡΥΓΓΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

 

ΒΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗ


ΒΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ-ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ

ΕΙΔΙΚΕΥΘΕΙΣΑ ΣΤΟ ΒΙΟΙΑΡΙΚΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΜΕΘΟΔΟΣ TOMATIS–ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Αλ. Παπάγου 23Α, Αλεξάνδρεια
Τηλ.: 2333028222 & 6942017405
e-mail: leontion@gmail.com

 


   Επισκέψεις: 6141
Powered by Sigsiu.NET RSS Feeds